Festmetoden: Hur du får en toppenkväll ute!

 


Bli lika party och härlig som den här unge mannen med våra säkra tips!

 

 

När man går ut för att festa så vill man ju såklart att varje kväll ska bli superb och fantastisk, men det som skiljer en minnesvärd kväll från de katastrofala (hade tråkigt, blev tokpackad, blev utslängd osv) är en hårfin gräns.
Detta är dock säkra sätt för att få en riktig bra utekväll:

  • Partyglada vänner. Det är skillnad på vänner och vänner, och de vänner som tycker att festa är ungefär lika givande som att laga grillad kyckling till veganer är kanske inte världens bästa partypolare. En sådan vän kan, icke-PK nog, paja en hel kväll. Kolla bland folk du känner: Vilka är mer pepp på en kväll på stan? Vilka gillar de klubbar du gillar? Vilka festar på samma sätt som du vill festa på? Förhoppningsvis så har du en klick vänner och bekanta som har samma åsikter som du har om hur en lyckad kväll ser ut. Det är DEM du ska festa med!

  • Förfesten, steg 1: Förfesta tidigt, om ni hade planerat att åka hemifrån vid 22 så kanske det inte är en bra idé att börja förfesta kl 20.30. Risken finns då att du häller i dig alkoholen istället för att dricka den som en sansad människa. Resultatet blir detta: Du blir tokpackad, minns inte hur ni kommer fram, blir nekad av vakten och så var den kvällen förstörd. Börja hellre vid kl 18.

    Förfesten, steg 2: En kul förfest inkluderar folk du faktiskt tycker om och har kul med. En förfest måste inte innebära en massa folk du inte känner, tro mig, folk du inte känner kommer du att träffa TONVIS av på själva festen. Gör något roligt: Spela sällskapsspel (Absolut Överens är ett tips!). Eller så sitter ni bara och pratar, skrattar och har roligt i varandras sällskap!

  • Din outfit. Man känner sig mer party när man har ansträngt sig för att göra sig fin. Ha en annorlunda accessoar på dig när du går ut, så kommer du garanterat få uppmärksamhet. Extrema lösögonfransar? Peruk? Fascinerande make-up? Uppseendeväckande skor? Valet är ditt! Ingen tackar någon för att vara lagom och tråkig, alla gillar någon som vågar ta i lite. En speciell detalj i din outfit gör att folk som vill ta kontakt med dig alltid har något att inleda samtalet med.

  • Val av alkohol. Drick inte enbart starksprit, det slutar sällan bra. Öl eller vin är en perfekt förfestdryck. En annan dryck som får även de hårdaste Jägermeister-fanatikerna att mjukna är smultronvin+Sprit/7up. Gay? Javisst. Gott? JA! Drick inte något som smakar kamelpiss bara för att det är snorbilligt, satsa hellre på något som är något dyrare och som inte får dig att vilja kräkas kaskader (även fast snorbilligt vin faktiskt går bra det med, Pandan gillar det skarpt. Satsa på ett rött sydafrikanskt, billigt. Smakar nästan alltid gott och går upp i huvudet lagom snabbt).

  • Ha pengar för en utekväll redo i förväg. Ta ut pengar på väg till förfesten. Tänk på att en del ställen har en benägenhet att neka ditt kort (Maestro lol), så se till att ha cash. Också. En hel del. Men inte FÖR mycket. Som regel gör du av med alla kontanter du har på klubben, har du 500 kr kommer du göra av med 500 kr. Slår aldrig fel. Ta inte med dig mer än vad du kan tänka dig spendera.

  • Såvida inte din outfit är begåvad med massvis utav fickor, så är en liten partyväska otroligt bra. Du får plats med det viktigaste: plånbok, leg, mobil, smink och ev. tobak. Din ordinarie väska kan du lämna i garderoben, eller hemma.

  • Din attityd. Om du ger dig fan på att du ska ha en kul kväll med vännerna så är din attityd väldigt viktig. Tänk "fan vad kul vi ska ha det!" istället för "kommer säkert att suga som vanligt". Visst, vi är inte superpositiva jämt, men oftast är vi det och det är då vi har väldigt kul! Var öppen. Snacka inte skit om människor. Var glad. Gå runt med ett leende, då får man väldigt många ragg efter sig. Dansa fötterna av dig och pussa på dina vänner så mycket du bara kan.

  • Drick långsamt. Precis som på förfesten: Häv inte i dig alkohol när du väl är ute. Köp ett glas, ägna den uppmärksamhet i en halvtimme. Drick lite vatten (trist som fan men väldigt effektivt). Köp ett glas. Köp ett nytt en halvtimme senare. Känner du att börjar bli snurrig och härligt glad? Sluta. Omedelbart. Nu.

 

En riktigt bra utekväll önskar Katten och Pandan!

 


Absolut Överens - ett underbart roligt sällskapsspel perfekt till din förfest! Kräver minst 4 pers.


Sex and the City och jordgubbsbubbel - alltid en hit på tjejförfesten!

Kommentarer
Postat av: deCarabas

Ni borde fanimej ha en kollektiv kram för den här guiden, särskilt råden om alkohol. Jag har sett lite för många som "spurtar redan på första varvet" och blir alltför packade för sitt eget och andras bästa för att det ska vara roligt längre, så såna råd kan tydligen inte ges för ofta.

2009-04-19 @ 18:41:09
Postat av: Katten

Hai! Vi tackar och rodnar för din fina kommentar. Vi håller med: Man SKA ta det lugnt och inte hetsa sig fram. Vi har festat i flera år vid det här laget och har lärt oss en hel del om minnesluckor, spykaskader och dumheter. Vi hoppas att vi kan inspirera de yngre krogalkisarna!

2009-04-19 @ 22:19:51
URL: http://sthlmpartypeople.blogg.se/
Postat av: sörpan

"Goa Gu´far" gav för många år sedan ett råd som passar utmärkt med de helt förnämliga partyråden ovan. Nämligen: Sluta dricka vid elva (tolv gäller väl nu ty dåförtiden stängde krogarna 02.00) för är det partyparty blir festivitasen inte högre - du blir bara blaskigare, är kvällen istället sunkigt är den körd oavsett promille så dags. Ja, så kommer man HEM med en lätt huvudvärk - men vaknar ju nästa dag fräsch utan döda gamar i truten.

2009-04-20 @ 19:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0