Omdöme: dMz 28/3 (Uppsala)


Vad? Uppsalas enda synth/gothklubb hade klubbkväll på Orange.

 

Typ av folk: Till skillnad från förra gången vi var på dMz så var det nästan uteslutande synthare på klubben, säkert 90%. 1% gothare, 5% metalare och 4% uppsalastudenter utgjorde resten.

 

Dansgolv: 2 stycken fanns, det ena spelade aggrotech, EBM och någon 90's-dänga och det andra mycket mindre golvet spelade goth, postpunk och, ta-dah, en industripoplåt, nämligen SPK - Metal Dance (till Kattens glädje)!

 

Hångelfaktor: Medel. Det hånglades en hel del inne på dMz, men de flesta som hånglade verkade vara par. (eller stockholmare som försökte lära uppsalabor the TN-way of festande.)

 

Stämning: Rätt bra, folk var glada men verkade vara mer intresserade av sina kompisar än av nya människor.

 

Bar/garderob/toalett: Bartenderserna var jättehärliga och mycket proffsiga, priset i baren var helt ok (förutom 62 kr för en flaska Smirnoff Ice: Vad i helvete?) och det var aldrig jättekö. Garderob var smidig och bra, ingen kö där heller. Toaletterna kan däremot diskuteras...

 

Plus: DJ Tailstomper. Bartenderna.

 

Minus: Toaletterna.

 

Övrigt: dMz känns som ett otroligt bra subsitut till Tech Noir nu när TN kanske inte kommer att existera längre.

 

 

 


Omdöme: Alternight 25/3


Vi tar varannan vatten (ibland) - gör det du med!

I förrgår var vi på Alternight för att fira (nåja) Elton Johns födelsedag. Då det var lönedag var lokalen fullproppad och stämningen på topp då folk unnade sig en lite dyrare drink här och där. Rosa fluffdrinkar som calvados och cognac. Musiken var lite seg till en början men artade sig för varje timme.

Övrigt: Personalen var mycket hjälpsam då vi insåg att vi behövde flytta ihop några bord för att alla skulle få plats. Fick hjälp att skapa ett mysigt långbord. Vi vet inte om det är bra eller dåligt att vi har "för många" vänner. Bartendern var glad och såg till att ta beställningar från dom som satt inträngda och hade svårt att nå baren så att dom slapp resa sig. Maten som beställdes var både god och kom snabbt! Ölen var lika god som vanligt.

Dock lite minus för att en vän fick frågan "vad vill du ha för cider; päron eller jordgubb/lime" och sen visade sig att "jordgubb/lime" var HALLON LIGHT. Dålig koll!


I övrigt så var det ännu en fantastisk kväll på Sugar Bar!

Helgentips!

Okej, ny vecka och NY HELG på G. Vad finns det att göra då? Här kommer tre heta tips.

Fredag:


 Vår nya favorit Blackie igen, temat är:
"För 23 år sedan landade ett läskigt rymdskepp i den lilla staden Salem utanför Wodkatown. Ut ur de skrangliga folieklädda dörrarna steg rök, som från en billig rökmaskin och snart uppenbarade sig två obehagliga figurer i ljuset. Det var The Gemini Twins, som snart skulle sätta skräck i staden. Vilka var de? Kom de i fred? Varför hade så mycket svart sot runt ögonen?
The Gemini Twins var en pojke och en flicka, och som tur var så togs de väl om hand i den lilla staden. De fick flytta in hos en gammal trubadur som hette Moggbot, som lärde dem om livet på jorden. När de fyllde fjorton år rymde de in till Wodkatown för att ta jobb som artister på Rave Pornorama, stans största heroinrave, och där är de än idag! Men för en kväll tar de ledigt från sina positioner som drinktestare och kommer till Blackie!
The Gemini Twins är nämligen yours truly, Sugarmama och Tommie, och vi fyller år!!!!!!

Så välkommen alla vänner och fiender, vi älskar er alla!
Mellan 21 och 22 tänkte vi bjuda närmast sörjande på lite tårta, om vi orkar baka en. Annars bjuder vi på något annat och lite booze att skåla i. Hoppas ni vill komma!
Efter 22 blir det Blackie som vanligt, med allt vad det innebär!!

OBS! Var inte rädda för att ta med för stora presenter, Martin är aftonen till ära Birthday Butler och kan ta emot hur stora paket som helst! Always had, always will!"

Blackie, Knast
Upplandsgatan 7
21-01
20 kr efter 22, garderob 20kr. (om garderobsmännen inte blir distraherade av trollstavar, då kan de glömma att ta betalt)
18 år.


Lördag:

Pandan klär ut sig på 80s ibland, sen pussar hon på andra
intet ont anande (men bortredigerade) pandor.


Alternativ 1: 80's NY-PREMIÄR (+ releasefest för nya skivan med Pet Shop Boys)
80's har nypremiär i ny fantastisk lokal - Metro. Garderoben där var dock en katastrof på NMA-balen, så vi hoppas att dom bättrat sig om det är lokalens egna garderobspersonal. Annars kan det bli lite.. svettigt. Dom har även haft den goda smaken att sänka inträdet till 50kr innan 22. Gillas skarpt. Är jobbigt att bli ruinerad redan innan man kommer till baren.

Info från facebookeventet:

Förutom att fira 80's nypremiär blir det releaseparty för Pet Shop Boys nya platta Yes. Sveriges eget svar på PSB, de underbara tjejerna i West End Girls kommer och gästar oss i DJ-båset. De passar även på att fira releasen av sin nya singel "Little black dress" som självaste PSB specialskrivit åt dem.

Som om inte det vore nog kommer även Daniel Hånberg Alonso från The Breakfastclub förbi och spelar sin egen version av åttiotalet. Dessutom blir det utlottning av nya plattan Yes. Vi har fått en trevlig bunt av skivan i Special Edition som vi självklart delar med oss av. Tack EMI.


80's har aldrig dresscode, men vi gillar överdrifter i alla former när det gäller klädsel och styling.
(Det gillar katten och pandan också. KLÄ UT ER!)

80's NY-PREMIÄR (+ releasefest för nya skivan med Pet Shop Boys)
Lördag 28 Mars 2009 21-03
DJ´s: Life & Pauli Sudra [80's residents]
Daniel Hånberg Alonso [Breakfastclub]
West End Girls [Sveriges egna Pet Shop Boys]
Metro, Götgatan 93 (T-Skanstull)
Entré: 100 SEK
Åldersgräns 18 år

(Klockan 21-22 kostar entrén endast 50:- och 21-23 är det Happy Hour som gör att barens priser är i nivå med Carmens. Missa inte det)


Alternativ 2, dMz i vår kära grannstad Uppsala.

Då det är dags att ställa om klockan är deras öppettider något annorlunda den här dagen.
"OBS! Vi öppnar kl 20 och har öppet till kl 02.
Inträde 60:- (Gratis inträde innan kl 21.30)"

I övrigt så är det 18årsgräns, som på alla andra ställen. Inget medlemsskap krävs och var en lång kö senaste gången vi var där. Som tur var kunde vi komma före, annars hade vi frusit ihjäl. Så är det snöstorm så kanske man vill satsa på att vara där rätt tidigt.

De kompenserar för att de stänger tidigare genom att sänka priset på ölen till fullt acceptabla 38 kronor innan midnatt, så det är bara att passa på. Vi anar långa rader med knökfulla synthare innan klockan slår 12.
På dMz samsas synthare med vanliga studenter. Får vi gissa på fler stockholmsgäster nu när TN är borta?

Omdöme Blackie: 20/3


Kvällens snyggaste icke-outfit.



Igår var det som bekant naknast-får-sprit-tema på Blackie, var det en lyckad kväll? Vi har svaret!

Pandan: Jag fick hångla mängder av jättesöta bögar! *klad panda* Stället var överfullt av långa, taniga och stilkänsliga gaypojkar. Var fint ögongodis + att de älskade mig. "ÅH, KOLLA EN PANDA *hångla upp!*" Tyckte dock inte att musiken var lika klockren som förra gången. Blackie borde skaffa en större lokal - och det snabbt. Knast är jävligt fint, men alldeles för litet och det är aldrig kul att krypa mellan folks ben för att komma till baren.


Katten: Det är fantastiskt att det är så många olika typer av unga människor där och att stämningen är så öppen. Ju galnare desto roligare verkar vara folks allmänna uppfattning. Jag måste ha misstagits för en butchflata (skyller på bodysynthfrisyren, kängorna och militärmössan) och fick en hel del inviter från tjejer. Men det är trevligt! Håller med fröken Panda om att musiken var lite för spretig, de lyckades inte riktigt lika bra som förra veckan. Dansgolvet är KATT-A-STROFALT litet. Blackie är en för bra och populär klubb för att ha så litet utrymme.

Övrigt: Delade ut flyers för Zombie Disco och det visade sig att folk redan var bekanta med klubben (och hade anmält medlemskap, YAY!) Garderobsmannen var lika underbar som vanligt. Nu ska både fröken Katt och fröken Panda försöka sluta känna sig universalt miserabla och bakis genom att svulla pizza och titta på Sex and the City. Förfest - fest - efterfest är en hit så länge det varar. Men dagen efter är det mest tortyr. Önska oss lycka till!






Helgen.

På fredag:



Blackies glada garderobsman!

Blackie har fest för att fira in våren. På deras facebookevent finns följande info:
På fredag är det äntligen dags, vi samlar ihop våra kistor av ångestdämpande och våra fula jackor och slänger skiten åt HELVETE!!!!! Det är nämligen VÅRDAGSJÄMNING!!!!!
Den stora gasbollen på himlen kommer snart börjar synas igen bakom gaserna från aluminiumfabrikerna, så det är bara att vi börjar vänja oss vid det mer avklädda sexiga levnadssättet vi får utan våra malätna gamla paltor!

URSÄKTA MIN GALNA TON MEN JAG ÄR LITE VÅRFULL!

På fredag kommer även Blackies egen Fröken Mars, Dj Sophan och sprider sin våreld med musik!

Sugarmama och Tommie firar också våren med ett vårbål av söndernötta lösfransar så ni får ursäkta lukten av bränt kärnavfall på fredag!!!!!!

+ Naknaste gästen på fredag får sprit!!!!!!!!

STRIP STRIP STRIP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ses på fredag!
18 år.
20 kr efter 22!!


Vi anar succé och kommer SJÄLVKLART vara där. Pandan och Katten har blivit kära, helt enkelt. Blackie - we love you.
Blacke anordnas f.ö av den här fantastiska unge mannen, Tommie X!



På lördag.



Ingen har väl missat att The sisters of mercy spelar på Arenan/fryshuset.
Den officiella efterfesten hålls på  Hornstull Strand Etablissement, som öppnar redan 21:00 för dom som inte fått tag/haft råd med biljetter till spelningen.

Under kvällen spelar banden Birgit Bidder och The other flesh.
"I dj-båset trängs DJ DAKE med SKINNY DISCO från Deathstars och kvällens hedersgäst BEN CHRISTO från The Sisters of Mercy. Räkna med massor av rock'n'roll blandat med lite mörkare tongångar med Sisters, Bauhaus, The Cure, Nick Cave etc"

Inträde: 100kr
Ålder: 20 år
Mer info: facebookevent och Hornstull strand.

Zombie Disco börjar få liv.

Nu har vi åtminstone en hemsida, om än, vid skrivande stund, otroligt ful sådan. Men Katten jobbar arslet av sig för att få den ståtlig och fin och hafv tålamod allihopa. Sidan lever snart.

www.stockholmsgothsallskap.se

Riddarkällaren is no more.



Riddarkällaren har gått i graven, stället där sthmls näst bästa klubb huserat - 90s. Som tur är så håller dom på att leta ny lokal!



KLUBBSTOCKHOLM håller på att gå i graven. Iallafall det utanför stureplan.  Måste vi blondera håret och börja hänga där?
Skärpning :(





Vi ska se till att minnas 90s på riddarkällaren med en liten samling bilder från deras festkvällar.





R.I.P

Omdöme: Blackie 13/3

 


Dansgolvet var fullt <3

 

Vad? Blondies efterföljare Blackie hade klubbkväll på Knast!. Temat var gay, techno och dekadens.

 

Typ av folk: Gaymänniskor, straighta människor, killar, tjejer, unga, äldre (fast inte för gamla, 35 var maxgränsen tror vi), poppare, fashionistor, gothare... en härlig röra med andra ord. Yey! Hur härligt som helst!

 

Dansgolv: Nånstans mellan baren och soffgrupperna fanns dansgolvet. Lite för litet dansgolv, vilket man märkte efter midnatt när ALLA skulle upp och dansa. Trafikstockning of doom!

 

Hångelfaktor: Låg-medel. Folk verkade vara mer intresserade av att dansa än att hångla.

 

Raggningsfaktor: Förvirrande. Man hade verkligen INGEN aning om vilka som var gay och vilka som var straight. Visst kan man chansa, men still, förvirrande. Fast det gjorde inte så mycket.

 

Glamourfaktor: Påtaglig, speciellt när man såg Blackie-arrangörerna, som helt klart var ställets glamourösaste individer. Sweet!

 

Stämning: Jättehärlig! Folk blev speciellt glada när den heliga victorystaven dök upp och spred rosa och blinkblink. Inga sura miner på Blackie inte!

 

Övrigt: Blackie är en perfekt klubb för den som vill ut och dansa och festa med glada unga människor och inte haka upp sig på att vara true och passa in på klubben. Alla passar in på Blackie, that's it. Vi kommer gå dit igen, och igen, och igen, och IGEN!

 


Pandan hittade söt poptjej, yay!

 


Alternight.




Gårdagens Alternight var väldigt trevligt. Spelades Joy Division och Pandan jublade, firades Tommy Nilssons födelsedag och dracks öl. Trevligt folk var självklart där även om det verkade vara lite tomt i resten av lokalen.

Alternight är helt enkelt alltid en bra grej. Bartendern gjorde Pandan lite tjurig när hon måste häva upp platåpjucksen på bardisken för att visa att hon minsann var hon. Men det är sånt man får ta för att roa en stackars bartender då och då.

Lite bilder från kvällen iallafall. Bilder är kul. Lite svårt att hitta några som inte föreställer massa människor som kanske inte vill synas här, bara.




Firade Tommy Nilsson, som sagt. Gissa vad vi försöker illustrera här!

Omdöme: KROPP Live @ Bodytåget 7/3


KROPP live! En mosh utan dess like, sanna mina ord.



Vad? Stockholms smalaste bodynattklubb hade ikväll KROPP på scen. Det utlovades svett, dans och röda läppar.

Typ av folk: 80% bodysynthare, resten typ gothare, cybersynthare och några psychobillys som just anlänt från Kombat Katz-spelningen. Till skillnad från förra Bodytåget så var medelåldern denna gång nästan löjligt låg, vilket kanske inte är så konstigt då KROPP är otroligt populär bland de yngre. Bland de äldre också, för den delen.


Dansgolv/spelning: Bodytåget hade denna gång på sätt och vis två dansgolv: Ett precis vid entrén samt ett vid scenen. Innan spelningen dansade ingen, på spelningen dansade (moshade) alla och efter spelningen så fanns det faktiskt folk på det "vanliga" dansgolvet. Spelningen var kanon, stämningen var på topp och alla moshade som om det vore sista gången. Ramlade en person hjälpte två upp den. Fantastiskt! Som det ska vara alltså. Lite minus för att vara liten tjej längst fram, men har man stålhättekängor så kommer man ganska långt ändå.
Efter spelningen så bodydansades det vid "vanliga" dansgolvet och nånstans in på småtimmarna bildades det en ring och 20 pers dansade  kosackdans till "Dschinghis Khan". Töntmusik + bodysynthare = glada bodysynthare.

Hångelfaktor: Låg. Inget randomhångel här inte :(

Raggningsfaktor: Medel. Katten fick en komplimang av en manlig bodysynthare 30+ ("Jag måste bara säga: Fan vad du är sexig") och Kattens lite äldre killkompis limmade på en nästan jämnårig snygg bodytjej. Vi var nog inte de enda.

Bar/toalett/garderob: Ibland kö till baren, ovanligt mycket vatten dracks denna kväll. Ganska dyrt i baren men vi tror inte folk bryr sig riktigt om det. Två toaletter, vilket innebar KÖ utan dess like. Hjälp! Ingen garderob finns, vilket suger som vanligt. Men vi har nog vant oss vid det här laget.

Stämningen: Till skillnad från förra Bodytåget så var stämningen denna gång fantastisk. Alla var svettiga och glada och ännu mer svettiga.

Övrigt: Ja, vad finns det att säga? Bodytågetarrangörerna sitter väl nu på sina feta intjänade pengar och flinar nöjt för sig själva och anser att detta var en kanonkväll. Det var så otroligt packat på Bodytåget att det faktiskt blev KÖ utanför: Icke-alternativmänniskor ville också in på Bodytåget, för det såg ut att vara jättekul där inne, vilket det var. :)


Mera KROPP-tjat

 

Ja, imorgon är det dags för den kväll som Stockholms bodysynthare längtat efter i månader: KROPP spelar live på Bodytåget! Katten och Pandan kommer att dyka upp strax efter öppningsdags och stompa loss till flera ton bodymusik hela kvällen lång. Har du mot förmodan missat all information om denna kväll? Hjälp! Men det finns hopp: Läs här och kom sedan till Bodytåget imorgon! För alla ska dit!


Ny klubb!

Det finns en (nåja, ny är den väl inte. Men namnet är bytt!) klubb som katten & pandan nog kommer gästa med rätt jämna mellanrum i framtiden då 90s fått storhetsvansinne och börjat ta betalt för garderoben på dom 100kr man redan betalar.

Nåja. Det här är klubben för crazy outfits eller bara trevligt häng. Vi varnar dock för att lokalen är liten och många är där, sittplats kan vara aningens knepigt att få tag på om man är där sent. Inredningen är mysig, baren har ok priser.

Blackie (tidigare Blondie).

Var: Knast, Upplandsgatan 7.

När: Varje fredag.

Klubbvärd/värdinna: Sugar­ma­ma, Martin Persson och Tommie X.

Resident DJ: Se ovan.

Typ av ställe: Här möts stans unga indie-fashion-bög-garde. Här ser du garanterat Stockholms galnaste outfittar.

Klädtips: Tema varje gång så håll utkik efter Facebookevent. I kväll firas Amy Winehouse, så satsa på stort svart hår och avklippta jeans-shorts.

Typlåt: Eurodisco och techno.

Helgentips!

Osäker på vad du ska göra i helgen? Här kommer våra tre hetaste tips!

Fredag 6/3:
Bild från ett 90s i höstas/vintras.

Var: 90s @ riddarkällaren. T-bana gamla stan.
Vad; Den här fredagen är det ALTERNATIV90's med hits från 90-talets alternativa musikscen. "I DJ-båset på vårt stora dansgolv står Andreas Bart som lovar att bjuda på en skön blandning av indie, synth, svartrock och pop ifrån 90-talet. Det blir allt från Depeche Mode och Pulp till Sonic Youth och Rammstein!". Anar att det kommer vara GRYMT kul.
Inträde: 100kr + garderob. Katastrof att dom har börjat ta betalt för garderob när dom redan har ett så dyrt inträde. Tummen ner.
Åldersgräns: 18.


Lördag 7/3
Alternativ 1:

Vad: KOMBAT KATZ LIVE @ GÅS LIVE, Broder Tuck. Banden Culebras och Heartbreak Stereo spelar också. Kombat Katz är ett riktigt bra stockholmsbaserat band på väg upp som inte bör missas, deras musik går att hitta på http://www.myspace.com/kombatkatz Dom går på scen runt 21-tiden.
Var: Götgatan 85.
Åldersgräns & inträde: Oklart båda två, men Broder Tuck bör ha 18 år. Inträdet, om det ens är något, lär väl ligga på runt en 50-lapp. Har någon bättre information så släng iväg en kommentar.


Alternativ 2:


Vad: KROPP live på bodytåget! 21.30 - 03.00, Kropp går på scen runt 22:30. Deras musik går att hitta på http://www.kroppmusik.se
Var: Sugarbar, T-bana rådmansgatan.
Åldersgräns & Inträde: 18 år, 70kr.





Gå och ha en underbar helg full av fest och musik nu, vad ni än väljer att göra!

Omdöme: Tech Noir 28/2

 

Party TN-besökare på det numera saknade bodygolvet.

 

 

Vad? Sista TN på Kolingsborg. :'(

 

 

Typ av folk: Alla som någonsin varit på TN, ungefär. Mängder av synthare i olika former och storlekar, ett gäng gothare som intog goth-golvet och några förstagångsbesökare (!) som halkat in på ett bananskal. Alla var där. Var inte du där? Aouch!

 

 

Dansgolv:  Tre! Först det stora golvet där det spelade fyra liveband under kvällen, Kite, Necro Facility, Kopfer Kat och Red Cell. När dom inte var på scen spelades var som kallades för "en nostalgisk musikalisk resa genom de tio åren med Tech Noir". På bodygolvet spelades det body och kvällen till ära var det ohemula mängder Combichrist! Till allas stora glädje, förstås. På det tredje golvet hade dom gått back till basics och det spelades goth för hela slanten. Uppskattades av väldigt många, och i synnerhet av dom små söta gotherna som aldrig verkade lämna utrymmet ens för att ta en rökpaus. Katten blev särskilt lyrisk när de drog igång "Baby turns blue" med kultbandet Virgin Prunes. Mums!

 

 

Hångelfaktor: Extremt hög! Sista tn, alla var snygga, glada och ville hångla. Pandan hade nästan skavsår på tungan och läppstift över halva ansiktet trots att hon inte använder det själv. Precis som det ska vara, alltså! <333

 

Stämning: Fantastisk och helt oslagbar. Är rörande överens om att det var det bästa TN vi någonsin har varit på. Alla var så glada och var verkligen ute efter att festa och dansa tills fötterna ramlade av. Hela kvällen var som ett enda stort lyckorus och när dom under de sista 10 minutrarna spelade Electrohead (http://www.youtube.com/watch?v=xG44s2ANFo0) var euforin total. Blir fortfarande helt lycklig i mitt (Pandan) lilla pandahjärta av att tänka tillbaka på kvällen.

 

 

Övrigt: Underbar kväll, helt enkelt. Galen kö, dock. Var där 21.20 och då sträckte sig kön redan lång i gula gången. Vakterna verkar ha haft det stressigt då dom råkade slänga in en och annan under 18 trots visat leg, men annars  verkade dom ha bra koll. Pandan och Katten tackar alla vänner, bekanta och bekantas bekanta för att dom gjorde kvällen till en sån succé. *bugar och viftar med hatten*

 

 

 


Sista TN-kvällen i sitt esse: Pöjkar som hånglar som om det vore sista gången.

RSS 2.0