Necronomicon 27/6

 


Metros stora bar, som tyvärr inhyser en del bartenders som har en tendens att ignorera vissa gäster. Vi får hoppas att detta inte händer på Necrokvällen!

 

Vad? Tech Noir's "underklubb" Necronomicon (eller Necro som alla vi känner säger) har "premiär" på Metro. Eftersom TN inte kan hitta en lämplig lokal till sin verksamhet så går man under namnet Necronomicon istället, som faktiskt är den klubb som så småningom blev Tech Noir.

På stora golvet kommer det att spelas EBM, aggrotech, synthpop, synth, crossover m.m., och i lilla baren (närmast entrén) kommer det att spelas en massa Pet Shop Boys.
Necro är en kick-off för Arvikafestivalen och vi hoppas att ni inte missar något av detta!

Var: Metro, Götgatan 93, (T) Skanstull
Datum: 27 juni
Tid: 22-03
Åldersgräns: 18 år
Inträde: 100 kr
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.tech-noir.org/

Synthpicknick 27/6

 


Bild från årets första synthpicknick.

 

Vad? Stockholms (och Sveriges?) enda synthpicknick är på G igen! Denna gång som en slags förfest innan Necronimicon (se nästa inlägg). Det kommer att bjudas på synth, skratt och gott sällskap!

 

27:e juni är det dags för ännu en synth-picknick som denna gång kommer att serveras i parken brevid Eriksdalsbadet.
Karta hittar ni här, vi misstänker dock att ni kan lokalisera er via ljudet om ni bara tar er till badet. 

Från ca 14:00 kommer vi vara på plats med ljudutrustningen och vara på picknickhumör!

Lite originellt för kvällen är dock att vi kommer avrunda lite tidigare än vanligt och släpa med så många som möjligt till Metro där Necronomicon har nypremiär. 

Alla som är intresserade att följa med från picknicken kommer få en stämpel på handleden som kommer få er fortare fram i entré-kön samt lite förfriskningar i loungen som är reserverad för oss fram till 23:00. 

Packa picknick-korgen och på med kängorna så kör vi!

http://www.synth-picknick.nu/


Klubbsäsongen är slut :(


Bild från årets första synthpicknick. Sommar!
Foto: RostamZandi.se



Så har den kommit; sommaren. Sommar innebär ledighet, resande och festivaler, vilket också innebär att alternativklubbarna är nästan helt nedstängda i sommar. Några enstaka events kommer dyka upp, men annars så är det ganska... ja... tomt. Monitor har snart premiär, Synthpicknicken är på G 27:e juni, och SGS kommer snart att arrangera någon slags gothpicknick, sen har vi ju såklart festivaler såsom Arvikafestivalen och Sjuhäradsfestivalen. Men annars händer det inte så mycket. Detta kommer att innebära att denna blogg kommer ha mindre att skriva om, naturligt nog. Men kika gärna då och då, vem vet, vi kanske får nys om något man inte får missa?

 


Kommentar, Metros bar.


I gubbsynthbaren händer det grejer!


Katten och Pandan gästade 80's den 30:e maj och kvällen var som precis som vanligt på 80's. Trevlig och med bra musik i gubbsynthbaren. Kul att man fick önska låtar och höra de rätt omgående!
 En liten kommentar om stora baren på Metro känns dock  som en rätt bra grej:

Bartenderpersonalen i stora baren kan tyvärr inte bete sig. Att ta upp beställningar från alla runtomkring och ignorera två personer är inte okej, i synnerhet inte när deras närvaro helt klart har registrerats. Man tar inte upp beställningar från personer som kom för fem sekunder sen innan man tar beställning av personer som stått där en kvart och försökt få personalen uppmärksam på att man faktiskt existerar. Det här upprepar sig VARJE 80's.

En annan vän fick dessutom inte beställa om han inte sa "snälla" först. När han väl hade gjort det så KRÄVDES han på dricks. Vad handlar det här om? Vi vet inte. Ingen vet. Bra är det då inte.



Synd på ett i övrigt trevligt ställe, lilla baren är dock oklanderlig. Vi gillar 80's men.. ja. Metro :(

Omdöme: Bodyfest 6/6


Det var svett, bara överkroppar och mosh som utlovades, och infriades.
Här på Kommando XY's spelning.
Foto: Micke Lundgren


Vad? Bodytåget och EBM Jugend Stockholm hade slagit ihop sina skarpa skallar och arrangerat vårens sista bodyfest på Sugar Bar, som fick heta... Bodyfest 2009! Det skulle bjudas på liveband såsom Agent Side Grinder, Kommando XY och Frontal (D).


Typ av folk:  Mestadels bodysynthare, som det brukar vara på Bodytåget. Smygsynthare, gubbsynthare och gothare kunde också hittas. Glada människor, helt enkelt!

Dansgolv/scen:
Wow. Agent Side Grinder spelade först, Katten (det var bara Katten som var med denna kväll) förstod inte riktigt vad ASG sulle föreställa: mysbodysynth? Blev rätt konfunderad, men ASG var faktiskt bra, även om de inte var lika röjiga som...

Frontal! Tysk old school EBM, som var riktigt riktigt bra. I början var det lite halvdåligt drag bland publiken (värt att notera är att Sugar Bars scen är pytteliten och dansgolvet ungefär lika stort) men sen kom det igång riktigt bra! Bodymoshen var ett faktum och jag kunde räkna till kanske 10-12 som knuffades och skrattade och svettades. Men den riktiga bodymosh-grand finalen kom i samband med...

Kommando XY! Folk var förväntansfulla och de blev nog inte besvikna. Kommando XY (som innehåller hälften av Sturm  Café plus en till, dvs, sammanlagt 2 pers) levererade old school EBM på svenska med livetrummor (niec!) och musik som uppmanade en till att inte stå still. Någonstans här började de flesta i moshpiten ta av sig tröjorna och svettiga hudar halkade längs varann. Hur manligt/homoerotiskt som helst. Vi gillart!

Bodyfest hade ett "vanligt" dansgolv också, efter och under spelningarna. Jag har dock ingen koll på ifall det var någon aktivitet där. Men det var det säkert. Bra musik från DJ-båset i alla fall!

Hångelfaktor: Någonstans under havsnivån. Bodysynthare hånglar inte. BODYSYNTHARE HÅNGLAR INTE.

Stämning: Hur bra som helst! Folk var extra glada ikväll kändes det som, vilket inte direkt är negativt.

Bar/garderob/toalett: Man måste älska Sugar Bars bar: Bra drycker, humana priser och bra service.
Garderob fanns, dock obemannad. Stöldrisken är inte direkt överhängande när man går på synthklubbar, men lite nojig blir man. Men det finns nog inte direkt plats för en bemannad garderob, Sugar Bar/Hatam är litet som det är.
Toalettköer of DOOM. Det är smått förrädiskt att öl ska vara en poppis dryck bland bodysynthare. Man blir så kissnödig av öl, det är inte kul med toaköer då :(

Plus: Svett, massa män, glada ansikten, bra musik (som vanligt men äh), toppenbra liveband som hade bokats, massa folk som kom. De supertrevliga vakterna.

Minus: Toakön. Annars så finns det inte så mycket att gnälla på. 

Övrigt: En jävligt lyckad kväll, faktiskt. Det går ruskigt bra för Bodytåget, kan deras nya snygga flyers vara hemligheten bakom succén? Jag har liksom börjat samla på flyerserna, de är väldigt snygga. Glansiga och sånt där.

 


Kommando XY live.
Foto: Micke Lundgren


RSS 2.0