Omdöme: Empires of Vampires 21/2

 

Vi åkte tunnelbana hem efter Grottan. Här är lite Puckodricka på perrongen.

 

 

Vad? En vampyrklubb på Grottan arrangerad av Vampner och Tamashii.

 

Typ av folk: Nästan uteslutande svarta och svåra människor, även om en punkare, två indiepoppare och en filmvetare befann sig på plats. inte så mycket folk, vilket var synd, för Katten och hennes vänner hade väldigt kul kväll och hade gärna velat dela glädjen med flera.

 

Dansgolv: Ett, där det spelades mestadels aggrotech och industrial. Så fort Temple of Love med SoM spelades skrek alla för fulla halsar och dansade massa. Innan Katten (Pandan hade tjänstledigt den kvällen) med vänner gick upp på dansgolvet var det tomt. Men det visade sig ganska snart att om man tar ett gäng gothbrudar och får de att dansa diverse töntiga danser (såsom cancan, vampyrdansen, zombiedansen och kosack) så kommer fler och fler folk upp på dansgolvet. En hit!

 

Hångelfaktor: Låg-medel.

 

Toalett: Alla vet hur Grottans toaletter är. De är... godkända.

 

Garderob: 20 kr, bra garderob.

 

Bar: En bar, där Grottans ägare står. Det säljs endast öl, cider och alkoläsk, och om man köper för mycket så blir man till slut nekad. Otroligt märkligt, men sån är Grottan.

 

Stämning: Rätt bra, även om en del besökare kändes rätt otillgängliga och överdrivet svåra. Men annars så var det skön stämning.

 

Övrigt: Dansa töntiga danser är någonting som är fantastiskt underskattat. De inblandade kunde knappt andas bland skrattanfallen, och det är ganska skönt att man kan krossa jag-är-så-mörk-och-svår-och-pretto-stämningen genom att... ja... vara så otroligt icke-dryg.


En sorgens dag.

"Vi har genom alla år på vårt kära Kolingsborg lärt oss hantera såväl uppgångar som nedgångar och att ingenting någonsin är skrivet i sten. Dock har vi nu kommit till ett läge då vi måste se sanningen i vitögat och inse att Tech Noirs tid på Kolingsborg sannolikt har kommit till sin ände. Kolingsborgs nya ägare har bokat upp fasta fredags och lördagsklubbar vilket innebär att Tech Noir inte längre får plats. Vi kommer dock inte att ge upp utan letar nu för fullt efter nya lokalalternativ. Har du ett bra tips? Skicka ett mail till [email protected] och tipsa oss. Om ditt tips leder till att vi finner en ny lokal garanterar vi dig ett livstids medlemsskap med fri entré på klubben.

Således: sista Tech Noir på Kolingsborg är lördagen den 28 februari! Vi avslutar med en fantastisk fest som ni sällan sett like till! Vi bjuder in till stort jubileum då vi den 28 februari firar vårt 10-års jubileum. På scen får ni inte mindre en fyra liveakter med några av Sveriges för närvarande bästa band (OBS! korta klubbspelningar som ger dock om tid för alla på dansgolvet) detta tillsammans med Progress records. Mer info om detta kommer på utskick inom kort samt på hemsidan. Vi har bjudit in några av alla de fantastiska djs som förgyllt dansgolven de senaste tio åren som Godspeed (Tinitus), Abrasive, TacTech (E.B.M), IMTP, Dj Discarded m.fl. I källaren blir det ett oldschool, retro, gothgolv som när det begavs sig på Tech Noir för tio år sedan. Gäster där blir Niklas Isgren och Johnny Nattsjö som lovar en kavalkad med bl.a. Sisters, Siouxsie, Alien Sexfiend, Virgin Prunes, Skeletal Family, Joy Division, Damned, Bauhaus och Cure. Håll för övrigt ögonen öppna efter Tech Noirs Sisters efterfest den 21/3 (mer info om detta kommer inom kort). Självklart blir det bubbel, presenter och andra överraskningar. SÅ MISSA INTE ÅRETS FEST!

TECH NOIR 28/2 21-03 (OBS vi kan tyvärr inte hålla öppet senare men istället öppnar vi tidigare)
KOLINGSBORG, GULA GÅNGEN, SLUSSEN
ENTRE 120 KR
18 ÅR
MER INFO PÅ HEMSIDA OCH I KOMMANDE UTSKICK.
WWW.TECH-NOIR.ORG
"








Vi kommer vara där 21:00 till stängningsdags.
Kommer att bli den vemodigaste dödsfesten i världshistorien.

Sugarbar: Tretillstånd!

Sugar bar meddelar att dom nu har fått tillstånd att ha öppet till 03:00 med omedelbar verkan. Två timmars extra tanzen på Bodytåget & Kropp den 7 mars alltså.  Precis hur kul som helst! Vi gillart.

*Katten skriker av lycka*

Omdöme: dMz 13/2 (Uppsala)

 

 

 

Vad? Uppsalas enda synthklubb, som hade en slags efterfest för Laibachspelningen samma kväll. Huserar på Orange.

 

Typ av folk: En hel del synthare såklart, ett gäng från EBM Jugend Stockholm kunde skådas. Att uppsalabor festar i Stockholm är kanske inget konstigt, men att stockholmare festar i Uppsala är en helt annan femma. Denna kväll var det dock Laibachkonsert innan dMz, så det var mest därför det var en hel drös med stockholmare på klubben. Förutom synthare fanns det även lite stereotypiskt fetischistfolk och en ganska stor skala stereotypiska uppsalastudenter. En salig blandning med andra ord.

 

Dansgolv: Två stycken, varav det ena var det som Katten och Pandan huserade mestadels på. VÄLDIGT mycket Laibachlåtar den kvällen, samt en massa klassiska bodyhits av Nitzer Ebb, Front 242, KROPP och Spark! Otoligt härligt. Det tackar vi inte nej till! På det andra dansgolvet verkade det mestadels spela synthpop och annan mesmusik. Tror vi.

 

Hångelfaktor: Låg. Uppsalaborna verkar inte vara så vana vid spontana randomhångel som är vanligt i Stockholm (tänk TN), men Katten lyckades faktiskt norpa åt sig en uppsalastudent (inte synthare dock: Han hade SOAD-tröja och var väldans söt). Pandan fick också hångla, men med stiliga stockholmare.

 

Toalett: Tre stycken. De var inte så värst fräscha, men det fanns toapapper och fungerande lås och det är väl alltid positivt.

 

Garderob: 20 kr. Ibland ganska lång kö. Bra organisering.

 

Bar: En stor stark 48 kr, en flaska alkoläsk 62 kr. De hade inte cider :(

 

Stämning: Väldigt bra stämning faktiskt. Det är inte det att vi hade låga förväntningar, men nog är man alltid skeptisk om något nytt. Vi blev dock positivt överraskade.

 

Övrigt: Nånstans efter kl 00 började Katten och Pandan med sitt uppdrag Operation Sprida Kärlek. Pandan delade ut geléhjärtan till alla som ville ha kärlek, de tog slut väldigt fort. Katten å sin sida delade ut ett "förstapris" till en utvald besökare (med största sannolikhet en EBM Jugend Stockholm-anhängare) som förvirrad tog emot den med blandade känslor. Vi har ingen aning om hur han tacklade sitt första pris (som var ett s.k. Weekendpaket, finns på Buttericks och Mique), men vi blev glada ändå. Dessutom fick ca 15-20 gäster en varsin raggningsservett. Av reaktionerna att döma så reagerade ca 70% av mottagarna med ett gott skratt och stora leenden. Mycket lyckat!

 

 


Det var även någon som blodade ner pandans prinsessklänning. Halva klänningen är numera täckt av en okänd människas blod. Inte helt populärt faktiskt, och hon undrar fortfarande hur det hela gick till. Upplys oss gärna!


Vi protesterar.

Rykterna säger att TN kommer att vara 2 ggr/månad.

 

Det gillar inte Katten och Pandan.

 

Vi har utmärkta argument till varför TN bara bör vara EN gång i månaden (och annonseras minst 3 veckor i förväg).

 

Tech Noir är Stockholms största synthklubb av en väldigt bra anledning: Folk längtar till det. Folk tycker att det är spännande och speciellt att gå till TN. Man förbereder sig i en månad i förväg, man funderar på vilka kläder man ska ha och inbjudningarna till diverse förfester haglar in. TN är heligt. Att ha TN 2 ggr/månad och DESSUTOM utan medlemskapskrav är ingen bra idé. TN känns intimt, det är bara folk som tillhör synthscenen som är där.

TN kommer att sluta som 80s som det fortsätter såhär.

 

Därför kräver Stockholm Party People att:

* Tech Noir skall hållas en (1) gång i månaden

* Tech Noir-kvällar skall annonseras minst tre (3) veckor i förväg

* Tech Noir ska återinföra medlemskapskrav


Autodafeh, Jäger 90 och Spetsnaz på Bodytåget 2/5.

Bodytåget presenterar en liten EBM-fest på Sugar bar den 2a maj.
Live på scen står Autodafeh, Jäger 90 och Spetsnaz. Kan inte bli annat än succé!

Åldergränsen är 18 och år inträdet bör ligga på vanliga 60-80 kr även om jag inte hittar någon info om det just nu.
En liten kommentar är att Bodytåget bara kommer med bättre och bättre liveband hela tiden. Bra jobbat!


Smakprov på Spetsnaz: http://www.myspace.com/spetsnazebm
Smakprov på Jäger 90: http://www.myspace.com/jaeger90ebm




Mer info om förköp och dylikt ska komma upp senare. Vi håller er uppdaterade!

Tech Noir 14/2

Vad? Stockholms största synthklubb har klubbkväll på Kolingsborg. På stora dansgolvet: Life och Dj Lasse bjuder på New Romantic, Synthpop, synth och klassiker. På panoramagolvet: Rauz och Abrasive spelar Aggrotech, EBM och industri.

 

Var: Kolingsborg, gula gången, (T) Slussen
Datum: 14 februari
Tid: 22-03
Åldersgräns: 18 år 
Inträde: 100 kr
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.tech-noir.org/

 


Kommentar: Katten och Pandan tillåter sig att vara lite tjuriga ikväll. Det är otroligt kort varsel. Vi vet att TN inte haft det så lätt, dom har precis fått komma tillbaks till Kolingsborg och saker är förmodligen väldigt röriga. För vår del är större delen av helgen redan planerad, och så även för bekanta vi pratat med. Något säger oss att det inte kommer bli lika välbesökt som förra gången just pga det. Det är okej. Men i framtiden hoppas vi att det kommer bli mer välstrukturerat för annars blir det nog svårt.

En annan liten kommentar är att TN nog ska hålla sig till att köra EN gång i månaden. Två blir nog i längden lite för mycket av det goda, och tar även bort lite av peppen man hinner bygga upp inför nästa TN-kväll. Man ska hinna LÄNGTA till nästa TN, det är en stor del av hela grejen.

 

Vi lär iallafall försöka kräla dit från uppsala, dödsbakis och i gårdagens partyoutfits. Kommer för pandans del innebära personlig konkurs. Eller så dyker vi kanske upp på den andra klubben som kör samma kväll - GR8 på Grottan. Gratis inträde innan 22, lugnare och billigare öl. Kanske vore bra för plånboken.

Den som lever får se.

 

 

EDIT: Verkar som att det även krockar med Hoochy Kootchy. Mindre lyckat, helt klart.

 


Klubb Zombie Disco!

Idag hade vi ett första möte för uppstartandet av en ny gothklubb i Stockholm. Allt gick väldigt bra trots viss platsbrist på överfullt Café 60 och vi har nu en styrelse på 6 st personer som alla brinner för Goth, spindelnät, fladdermöss och trasiga nätstrumpbyxor!

Hur som så var mötet väldigt lyckat, bollen satt i rullning och en ny klubb där det spelas goth, postpunk, deathrock och dark wave kommer förhoppningsvis landa i Stockholm under året. All synth kommer att vara bannlyst, då vi snart drunknar i synthklubbar. Det känns inte som att en till är riktigt vad vi vill ha. Vi hade dessutom tänkt att ha klubben på fredagar eftersom de flesta alternativklubbar brukar vara på lördagar, lite variation är bra har vi hört.

Förslag och feedback på klubben är jättevälkommet, bara att skriva en kråka till sthlmsgothsallskap[at]gmail.com :)


Uppdateringar om hur arbetet går kommer självklart hamna på bloggen, alla tips mottages tacksamt då alla förutom 1 i styrelsen är nya på området. Vi hyser dock stora förhoppningar om att det här kommer bli bra, riktigt bra. :)

PeaceOUT! Och kram. Världen är allt fin ibland <3

 

P.S. Vi må vara unga men vi vet vad gothare vill ha.


Omdöme: TraKKtor Live @ Bodytåget 7/2.


Bara en massa body.

Vad? Det svenska bandet TraKKtor spelade live på årets första Bodytåg @ Sugar bar.

Typ av folk: Synthare, förstås. Medelåldern var relativt hög, som den nästan alltid är på Sugar bar. Var inte så jättepackat med folk, vilket det annars brukar vara på Bodytåget. Inte nödvändigtvis något negativt då det är skönt att inte behöva slå sig fram till baren. EXTREMT få tjejer.

Dansgolv/Spelning: Då det var spelning FANNS det faktiskt ett dansgolv och man behövde inte spontandansa mellan borden. Var dock inget större röj alls, folk stod mest still och tittade på spelningen. Sen kom Pandan och Katten med vänner som förutom att dra ner medelåldern på stället skapade dans framför scenen. Det ledde till att fler började dansa och stämningen steg! Var i övrigt en väldigt bra spelning.

Hångelfaktor: Katastrofalt låg.

Bar/toalett/garderob: Ingen kö till baren, trevliga bartenders. I synnerhet tjejen som jobbade, tror inte att vi sett henne där förut. Lite kö till toaletterna, helt okej och fräscha. Ingen garderob vilket är precis lika irriterande som alltid. Att dumpa svarta jackor vid ett bord på ett ställe där ALLA har svarta jackor på sig känns rätt riskabelt.

Stämningen: Sämre än det brukar vara på Alternight. Vi utförde dessutom ett experiment och Katten kom dit i blond peruk och rosa skjorta, måste tyvärr säga att många tittade snett på henne. Problemet med Bodytåget är nog att alla ska vara så jävla true. Sluta upp med det, världen går inte under om man inte har snedlugg, undercut och kängor! Vi lovar.

Övrigt: Hört från förstagångsbesökare på Bodytåget & Sugar bar:
"Ingen garderob? Fan vad dåligt."
"Gud vad man känner sig som en inkräktare, ALLA verkar ju känna alla här. Och det är ingen som ens hälsar!"
"Vilken deprimerande inredning"





Gäststad: dMz Uppsala 13/2.

Uppsala i sitt esse, en jävla massa cyklar.



Fredagen den 13:e är det dags för synthklubben dMz i Uppsala. Det må vara en ökänd otursdag, men det faktum att den efter midnatt övergår i alla hjärtans dag ger oss förhoppningar om en fin kväll FYLLD av kärlek. Katten och Pandan tänker ialla fall vara det (fyllda av kärlek, alltså), och kanske t.o.m. sprider den i form av rosa läppglanspussar och geléhjärtan.

Vad? Dansant synth/goth/alternative spelas av DJ Troi, DJ Tailstomper och DJ AlphaWilhelm och kvällens gäst - DJ Friherren (Sturm Café/Kommando XY) på två dansgolv.
Var: Orange, Uppsala.
Datum:  13 februari
Tid: 21-03.
Åldersgräns: 18 år
Inträde: 60 kr, gratis innan 22.
Medlemskap krävs: Nej
Mer info:  www.detsvartastaketet.nu
Övrigt: Då Laibach spelar samma kväll är det LAIBACH-tema.

Bodytåget 7/2!

 

Ni glömmer väl inte bort Bodytåget på lördag? Vi kommer att bli pumpade med massa BODY i form av TraKKtor och DJ:båset som är jätte-242!

Katten och Pandan dyker såklart upp, i form av två mystiska (!) blondiner.

 

Mer info om spektaklet i detta inlägg


Gothklubb, anyone?

Medlemskort

 

Katten och Pandan med några vänner har seriösa planer på att sparka igång en gothklubb i Stockholm, eftersom det är något som många skriker efter. Just nu är vi i demostadiet och sitter mest och spånar för oss själva, men så småningom lär vi slå våra kloka huvuden ihop och se till att det blir något av de här planerna.

Arbetsnamnet på klubbprojektet är Boneshaker Baby, vilket är en låt med Alien Sex Fiend. Några idéer som finns just nu är att ha medlemskapskrav som dock är gratis, billigt inträde, 18 år, 21-03, goth, deathrock och postpunk i DJ-båset och gothvänlig inredning.

 

Så alla gothare där ute som vill ut och klubba: Hafv tålamod! Det finns en gud!


Omdöme: Tech Noir 31/1

Stora dansgolvet. Notera järnställningen i bakgrunden, som fungerar som en slags stripshowbur. Foto: Sophie/molkonchan

 

Vad? Stockholms största och mesta synthklubb, som hade re-premiär på Kolingsborg. Woohooo!

 

Typ av folk: Synthare, duh? Även ett pack på kanske 10 gothare kunde skådas, och en liten grupp neofolkare. Gotharna hänger som alltid på tredje dansgolvet i en liten klunga, för egentligen gillar de inte synth. Egentligen inte. Vilket de mer än gärna påpekar. Men vi vet alla att de lyssnar på Skinny Puppy och Combichrist i smyg.

 

Dansgolv: Stora dansgolvet var pepp, bodygolvet likaså medan specialgolvet var ganska glest. Spelades väldigt spretig och delad musik där så det samlades inte lika mycket folk (temat var goth, neofolk och industrial. Sorry, men man kan inte spela goth och neofolk på samma dansgolv) i förhållande till de andra dansgolven.

 

Hångelfaktor: Hög. Det är TN. Är du på TN utan att hångla med minst tvåsiffrigt antal människor är du konstig. Nuff said.

 

Toaletter: Helt ok, bra med speglar utanför toaletterna så folk inte står inne på själva toan i några hundra år för att bättra på sminket. Aldrig lång kö då det finns många toabås.

 

Bar: Tre stycken. En flaska cider för ca 52 kr. Ölen ligger väl på ungefär samma pris.

 

Stämning: Svettig. De flesta är glada men dryga typer finns också, naturligtvis. Men mest väldigt glatt och party, lyckan på bodygolvet var oftast total bland alla inblandade.

 

Garderob: 20 kr för väska, 20 kronor för jacka. Bra organisering = går fort att få sina prylar.

 

Plus: Jättemycket folk. Bodygolvet.

 

Minus: Specialgolvet (och egentligen lite FÖR mycket folk och blev lite 90's i våras-vibbar när man måste slå sig fram, fast det kunde man räkna med).


RSS 2.0