Omdöme: Tech Noir 24/4


Strippstången <3

Vad?
Stockholms största synthnattklubb hade re-premiär i den nya lokalen Mera, som ligger på en tvärgata till Stureplan.

Typ av folk: Ca 65% stureplansfolk och resten typiskt TN-folk, alternativa människor alltså. Inte alltför förvånande kanske med tanke på var TN befann sig den kvällen (alla vet att Stureplan är största nattklubbsmeckat i Stockholm och då är det bara trendiga krogar och klubbar där, som drar till sig brats, wannabebrats, kändisar och mediefolk). Trots att det häckade tonvis med stureplansfolk på TN så verkade de medvetna om vad som gäller på TN. >:) Hört vid toaletterna: "ööh, vad är det här för musik? Jävla skit. Ska vi gå eller?"

Dansgolv: 3 stycken fanns: Stora synthpopgolvet, bodygolvet (som hade en pytteliten scen med en strippstång, vilken var extremt populär ju högre promillehalten blev hos besökarna) och ett löjligt litet golv som i princip ingen noterade, såg mest ut som.. ja, en genomgång mellan barerna. Där spelade Syntax Errors crew blandad blippblopp. Tror vi. 

Hångelfaktor: Hög! Av någon anledning verkade det vara status bland stureplansfolket att bli upphånglad av en synthare, så de hånglade på. Det gjorde syntharna också, förstås.

Stämning: Över förväntan! Många hade trott att det skulle skava ordentligt när synthare och stureplanare skulle träffas, men det gick väldigt bra, faktiskt! Säga vad man vill om stureplanarna, men festa ville de! Även om deras partymetod är lite annorlunda från syntharnas. Väldans mycket bordsittande med drickan, kan de inte dricka och dansa samtidigt?

Bar/garderob/toalett: Tokdyrt i baren, vilket i och för sig inte förvånade någon. Bra service, dock var det dumt att de saknade flasköl. Flaskdrycker är jättebra när man dansar, nämligen. Cidern fanns i flaska men kostade 62 kronor. Angående drinkarna så beställde Pandan med vän 2 stycken. Då vännen är bartender upplyste han om att den första (en Piggelin) var helt felblandad. Den andra var en "extra stark 10:a Rosa pantern" och vad vi fick var i princip ren sprit med en doft av annat i. Kanske får vi skylla oss själva, men dom kunde ju ha tagit ett större glas för att få rätt proportioner..?

Två garderober fanns, som hade bra service.
Toaletterna var en smärre katastrof om man var tjej. Killarna hade fördelen att stå vid pissoarrännor, medan tjejerna fick dela på tre toaletter. Kön var ett faktum. Det brukar inte vara kö på alternativklubbar där det är mest alternativmänniskor, men stureplansbrudarna var extremt sega. Vafan? Sen fick tjejer ABSOLUT INTE vista på killtoan och killar ABSOLUT INTE vista på tjejtoan. Fanns vakter som stod vid toaletterna nästan hela kvällen enbart för att kontrollera det, och de var stenhårda. Repliken "Men hallå, vi ska ju knulla!" fick dock en kvinnlig toalettvakt att säga "Okejrå, bara det inte tar för lång tid. Kör på.". Logiken flödade och vi fick ett gott skratt.

Plus: Den goda stämningen. Gott om sittplatser. Häftiga detaljer på stället, såsom strippstången. 

Minus: Rökrutan som var på tok för liten. Toaletterna. Priserna i baren. 

Övrigt: Lokalerna var bra men extremt förvirrande, det kändes som om man gick i en labyrint. Katten och Pandan med sällskap på 9 pers kom fram till Mera runt kl 23 och ställde sig längst bak i kön. Efter ca 1 minut kom en dörrvakt och sa att vi skulle följa med, och då hamnade vi längst fram i kön. Vi vet inte riktigt varför, men jag antar att vi såg väldigt häftiga och TN ut så att vi bara var TVUNGNA att bli insläppta med en gång :') Stureplansmentaliteten, ni vet.


Synthfestival i juli?

Nej, det är inte Arvika det handlar om, utan en enkvällssynthfestival som ryktet går om att det ska bli 11 juli. Det kommer att hållas i en lokal som inte är en nattklubb/bar, utan i en annan lokal, och festivalen ska tituleras som slutet sällskap. Band kommer att spela (no shit?), alkohol kommer att köpas in för försäljning och sånt där. Vi får se vad detta egentligen är!

Omdöme: 80's Depeche Mode-fest 18/4


Dans, dans, DANS!


Vad? Releasefest för Depeche Modes nya album på 80's.

Typ av folk:
50% TN-folk (icke-normisar, that is) och 50% normisar. Medelåldern verkade ligga på runt 25 år, i synnerhet normismännen verkade ligga på lediga 30+. Sen så var det inte de som hängde på dansgolvet heller (fördelen med normismän över 30 är att de är pigga på att bjuda på drinkar och öl, något som Pandan inte utnyttjade men hennes kvinnliga vänner gjorde det och fick en billigare kväll än väntat!).

Dansgolv:
Metros dansgolv ÄR coolt. Inglasat, vilket även gör det väldans varmt. Svetten rinner och luften försvinner rätt snabbt, men vad gör det när det ser så häftigt ut! Musiken som spelades var Depeche Mode, Depeche Mode och ännu mer Depeche mode. Tyvärr så hade DJ:n en grej för att mixa sönder låt efter låt efter låt. Det finns INGEN anledning att remixa redan bra låtar - i synnerhet om man gör det så dåligt som det gjordes här. "DOM VÅLDTAR DEPECHE MODE :(" hördes en förtvivlad röst skrika. Wrong hördes i hundrafemtioelva olika verisioner. Fast sista halvtimmen ägde, It's no good var kvällen höjdpunk!

Hångelfaktor:
Medel! Det pussades på varandra både här och där. Behöver jag nämna att det var TN-folket som stod för den delen? Normisarna borde verkligen anamma detta beteende.

Stämning:
Helt okej! Folk verkade vara glada och på bra humör! Dock rätt många som var fastkedjade i sina soffor (vilket dock har rätt mycket med lokalens utformning att göra). Upplevde att vissa tittade snett på de mest "extremt" klädda, tråkigt. Varför kan människor inte bara acceptera att folk får se ut hur dom vill?

Bar/garderob/toalett:
Dyrt i baren. 94 kronor för en FYRA. Jävlar, sa vi när vi såg kvittot. Dessutom är stora baren underbemannad. Tog evigheter att få beställa, plus att Pandan + vän blev uppenbart ignorerade av bartendern som tog beställningar från alla runtomkring oss, folk som kom dit och ställde sig långt efter att vi var där och... ja. Viftade med pengarna i ansiktet på honom men han bara tittade på oss och vände sig bort. RIKTIGT dålig stil (I den mindre baren var det dock inte alls så, beställningen gick snabbt och bartendern var trevlig). Vet inte vad det hela kan ha berott på, är lätt att skylla på att han inte tyckte om vår stil, tyckte att vi pussade för mycket på varandra medan vi väntade eller helt enkelt bara var sönderstressad. Anyway, de borde slänga in en till bartender i stora baren kommande kvällar.

Garderoben på Metro är under all kritik. Tar en evigheter att få ut sina kläder. De tappade bort en av våra tjocktröjor men slängde dit en sjal som inte var vår istället. Hallå, vi vill ha vår tröja, inte någon annans sjal? Det var dock ingen idé att börja diskutera det, så vi accepterade bytet och gick.


Toaletterna är bra! Dock var det stopp på en av tjejtoaletterna och pappret var slut i alla utom en senare på kvällen.

Plus:
Coolt dansgolv. Äckligt vin som dock gick rätt upp i huvudet, ska alltid beställa vin på krogen hädanefter. Sällskapet, anar att många av mina (Pandans) festkvällar vore mycket tråkigare om det inte vore för sällskapet. Servicen i lilla baren och att vakterna vid dörren vad glada, trevliga och gick att diskutera med. Fick t.ex. springa ut och köpa cigg, men stämplar kanske vore en bra idé...? Stor skillnad mot SS-vakterna på Münchenbryggeriet förra helgen.

Minus:
Lokalen är... bra, men lite knepigt designad. Trånga gångar mellan alla ställen som direkt blir fullproppade med folk som försöker ta sig fram. Här har man en fördel om man är liten, smal och bra på att sätta armbågen i folk på ett lagom diskret sätt. Våldtäktsremixarna till och från på dansgolvet. GARDEROBEN!

Övrigt:
Var ändå på det hela en lyckad kväll och bättre än tidigare 80's på Riddarkällaren. Tycker att Metro är en bättre lokal för just den klubben med tanke på vilka som går dit. Går man bara 10 minuter innan stängning så slipper man garderobsproblemen också. Det roliga är att folk ansåg att det var bättre när de spelade typiska 80-talshits istället för Depeche Mode. 80's kommer vi ge nya chanser! Ännu en fantastisk lyckad partykväll, det går BRA nu!


Festmetoden: Hur du får en toppenkväll ute!

 


Bli lika party och härlig som den här unge mannen med våra säkra tips!

 

 

När man går ut för att festa så vill man ju såklart att varje kväll ska bli superb och fantastisk, men det som skiljer en minnesvärd kväll från de katastrofala (hade tråkigt, blev tokpackad, blev utslängd osv) är en hårfin gräns.
Detta är dock säkra sätt för att få en riktig bra utekväll:

  • Partyglada vänner. Det är skillnad på vänner och vänner, och de vänner som tycker att festa är ungefär lika givande som att laga grillad kyckling till veganer är kanske inte världens bästa partypolare. En sådan vän kan, icke-PK nog, paja en hel kväll. Kolla bland folk du känner: Vilka är mer pepp på en kväll på stan? Vilka gillar de klubbar du gillar? Vilka festar på samma sätt som du vill festa på? Förhoppningsvis så har du en klick vänner och bekanta som har samma åsikter som du har om hur en lyckad kväll ser ut. Det är DEM du ska festa med!

  • Förfesten, steg 1: Förfesta tidigt, om ni hade planerat att åka hemifrån vid 22 så kanske det inte är en bra idé att börja förfesta kl 20.30. Risken finns då att du häller i dig alkoholen istället för att dricka den som en sansad människa. Resultatet blir detta: Du blir tokpackad, minns inte hur ni kommer fram, blir nekad av vakten och så var den kvällen förstörd. Börja hellre vid kl 18.

    Förfesten, steg 2: En kul förfest inkluderar folk du faktiskt tycker om och har kul med. En förfest måste inte innebära en massa folk du inte känner, tro mig, folk du inte känner kommer du att träffa TONVIS av på själva festen. Gör något roligt: Spela sällskapsspel (Absolut Överens är ett tips!). Eller så sitter ni bara och pratar, skrattar och har roligt i varandras sällskap!

  • Din outfit. Man känner sig mer party när man har ansträngt sig för att göra sig fin. Ha en annorlunda accessoar på dig när du går ut, så kommer du garanterat få uppmärksamhet. Extrema lösögonfransar? Peruk? Fascinerande make-up? Uppseendeväckande skor? Valet är ditt! Ingen tackar någon för att vara lagom och tråkig, alla gillar någon som vågar ta i lite. En speciell detalj i din outfit gör att folk som vill ta kontakt med dig alltid har något att inleda samtalet med.

  • Val av alkohol. Drick inte enbart starksprit, det slutar sällan bra. Öl eller vin är en perfekt förfestdryck. En annan dryck som får även de hårdaste Jägermeister-fanatikerna att mjukna är smultronvin+Sprit/7up. Gay? Javisst. Gott? JA! Drick inte något som smakar kamelpiss bara för att det är snorbilligt, satsa hellre på något som är något dyrare och som inte får dig att vilja kräkas kaskader (även fast snorbilligt vin faktiskt går bra det med, Pandan gillar det skarpt. Satsa på ett rött sydafrikanskt, billigt. Smakar nästan alltid gott och går upp i huvudet lagom snabbt).

  • Ha pengar för en utekväll redo i förväg. Ta ut pengar på väg till förfesten. Tänk på att en del ställen har en benägenhet att neka ditt kort (Maestro lol), så se till att ha cash. Också. En hel del. Men inte FÖR mycket. Som regel gör du av med alla kontanter du har på klubben, har du 500 kr kommer du göra av med 500 kr. Slår aldrig fel. Ta inte med dig mer än vad du kan tänka dig spendera.

  • Såvida inte din outfit är begåvad med massvis utav fickor, så är en liten partyväska otroligt bra. Du får plats med det viktigaste: plånbok, leg, mobil, smink och ev. tobak. Din ordinarie väska kan du lämna i garderoben, eller hemma.

  • Din attityd. Om du ger dig fan på att du ska ha en kul kväll med vännerna så är din attityd väldigt viktig. Tänk "fan vad kul vi ska ha det!" istället för "kommer säkert att suga som vanligt". Visst, vi är inte superpositiva jämt, men oftast är vi det och det är då vi har väldigt kul! Var öppen. Snacka inte skit om människor. Var glad. Gå runt med ett leende, då får man väldigt många ragg efter sig. Dansa fötterna av dig och pussa på dina vänner så mycket du bara kan.

  • Drick långsamt. Precis som på förfesten: Häv inte i dig alkohol när du väl är ute. Köp ett glas, ägna den uppmärksamhet i en halvtimme. Drick lite vatten (trist som fan men väldigt effektivt). Köp ett glas. Köp ett nytt en halvtimme senare. Känner du att börjar bli snurrig och härligt glad? Sluta. Omedelbart. Nu.

 

En riktigt bra utekväll önskar Katten och Pandan!

 


Absolut Överens - ett underbart roligt sällskapsspel perfekt till din förfest! Kräver minst 4 pers.


Sex and the City och jordgubbsbubbel - alltid en hit på tjejförfesten!

Jäger 90, Spetsnaz och Autodafeh live @ Bodytåget 2/5

 


Det tyska EBM-bandet Jäger 90 kommer till Bodytåget. Får inte missas!

 

Vad? Vi har tidigare skrivit att Jäger 90 (D) ska till Bodytåget 2 maj, men det är inte bara de som ska spela! Även Autodafeh och Spetsnaz ska äntra Sugar bars sorgligt minimala scen under en svettig och bodysprängd kväll. Vi ska dit! Ska du? Isåfall, förbeställ biljetter såhär:

1. Skicka ett mail till [email protected] där ni i ämnesraden skriver ”Biljetter Bodytåget” och i mailet följande uppgifter: 
* Antal biljetter ni önskar köpa 
* Namn på de ni köper biljett till 
* Mailadress

2. Därefter får ni ett mail med vidare instruktioner. Ni kommer att betala in kostnaden på ett konto och får därefter biljetterna hemskickade för utskrift.

Var:
Sugar Bar, Kammakargatan 9, (T) Rådmansgatan
När: 2 maj
Tid: 21.30-03
Åldersgräns: 18 år
Inträde: Förköpsbiljett gäller, som kostar 100 kr styck 
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.bodytaget.se/





Obligatoriska element i promobilder för EBM-band:
Korsade armar, muskler, skjortor och överlägsna allvarliga miner.
Fast vem säger nej till muskler? 8)


Omdöme: Blackie 17/4 (nåja)




Katten är i dom djupa skogarna och tänker över livet, så recensionen blir.. nåja.
Blackie kan ni läsa om två inlägg ner, bästa och billigaste fredagsklubben man can find! När solen gått ner och tanto blev istiden #3 ramlade Pandan med sällskap in och dansade JÄRNET! Bra musik, jättetrevligt folk, fantastisk garderobsman. Det här Blackie var Blackie när det är som bäst. We love you!

Ikväll blir det 80s, omdömet ramlar in imorgon.



Empires of Vampires 25/4

 


Dansgolvet bjuder på mixad vampyrisk (nåja) musik såsom aggrotech, harsh EBM och lite gothrock. Foto: Paesha

 

Vad? Stockholms fräschaste vampyrklubb i Stockholms skabbigaste lokal har ännu en klubbkväll! Saxat från Vampner:

"At last we’re back!
Spring and summer is approaching which means more party! Not tired after Tech Noir’s party on friday? Come to Empires of Vampires at Grottan to get more on saturday! Show us that the parting spirit still lives in all of us, young and old!"


DJ Set up: 
21:00-22:30 (Vampner - Goth n Roll) 
22:30- 0:00 (Hakushi - EBM/Body) 
0:00 -02:15 (Vampner & Tamashii - Heavy Body)

Var: Grottan, Östgötagatan 35, (T) Medborgarplatsen
När: 25 april
Tid: 21-02.15
Åldersgräns: 18år
Inträde:  För medlemmar: Gratis innan kl 22, därefter 40 kr. För icke-medlemmar: 60 kr hela kvällen
Medlemskap krävs: Ja, men det fixas i dörren.
Mer info: -


Tips i helgen.

Helg igen, och nu jävlar är det fest!


Blackie för en månad sen, eller så.

Fredag: På fredag händer två saker värda att nämnas i Stockholmsnatten.

Blackie har studentskiva! Ja, ni läste rätt! Tillhör ni (precis som Pandan) gruppen som aldrig verkar få ta studenten eller få ett klart betygsdokument i handen? Har ni varit avundsjuka på era vänner som haft roliga skivor? Watch this!
"Aj aj aj denna fredag skulle Blackie egentligen ställa till med studentskiva då terminen äntligen lider mot sitt slut då beskedet kom att det blir inget slutbetyg!
Fuck that skrek Blackie, jag har fickorna fulla med drickspengar från trippelpassen på vägkrogen borta vid stadsgränsen och José i grottan under tunnelbanan har lärt mig mer om kemi än nån jävla skola!

Så kom och ha skiva med oss! Samlat betygsdokument är inget att skämmas över!!"


Var: KNAST!, Upplandsgatan 7, (T) T-centralen
Datum: 17 april
Tid: 21-01
Åldergräns:
18 år
Inträde:
20 kr efter 22
Medlemskap krävs:
Nej
Mer info: -
(vi älskar Blackie, gör det du med <3)




Är du riktigt snäll på 90s delar de här två rätt ofta ut godis, eller självlysande färg


Alternativ
2: 90s!
90s har nypremiär i en lokal ett stenkast från Stureplan. Går man till 90s är man garanterad en rolig kväll med festglada människor och dans till 90talshitsen du hatade då - men älskar nu. Alltid ett säkert kort. Dock... svindyrt. 100kr+garderob, tror de att vi är GJORDA av pengar?

Dansgolv 1: Eurodiscoröj med Anders Sewerinson & Tommie X
Dansgolv 2: 90-tals hits med Anders Olsson och Leif Wademark
Dansgolv 3: Alternativt 90-tal med Gustav Gelin

Var: Mera, Lästmakargatan 6, (T) Östermalmstorg
När:
17 april
Tid: 22-03
Åldersgräns: 18år
Inträde:
100kr ( + Garderob )
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.90s.se/



Lördag: På lördag har vi Klubb Ultrafoxx och 80s/Tech Noirs DM-fest.

Alternativ Ultrafoxx: Nu på lördag 18 april firar Club UltraFoxx releasen av synthpopduon Rupesh Cartels nya album ”Anchor Baby”! På scen: Rupesh Cartel + Appareil! DJ Cybergirl & MissMantic spelar new wave, cold wave & synthpop!

Rupesh Cartel: http://www.myspace.com/rupeshcartel
Appareil: http://www.myspace.com/appareilappare...

Var: Sugar Bar, Kammakargatan 9, (T) Rådmansgatan
Datum:  
18 april
Tid:
21-03
Åldersgräns:
18 år 
Inträde:
80 kr
Medlemskap krävs:  
Nej
Mer info: -

 

Övrig kommentar: Varken Katten eller Pandan har någonsin varit på Ultrafoxx, men Sugar Bar är samma lokal som Alternight och Bodytåget har sina klubbkvällar i. Ok scen, smärtsamt litet dansgolv, medeldyr öl och VÄLDIGT trevlig personal. Ett lite lugnare alternativ om man inte vill dansa fötterna av sig hela natten, kanske?



Depeche Mode


Alternativ Depeche Mode:
Metro är en bra lokal, så det här kan nog bli en toppenkväll. Iallafall som man kan sin Depeche Mode. Enda tveksamheten är om det inte är risk för lite DM-överdos men... Pandan tänker satsa på det ändå! Ny skiva och spelning på sommarens Arvikafestival, det blir fint.

"DANCEFLOOR OF THE UNIVERSE
Här gästas vi av Håkan Lidbo som lovat att göra en unik DM-mashup-spelning ni inte får missa. Dessutom får han sällskap av DJ´s från klubbarna 80's, 90's och Tech Noir. Det kommer att bli oerhörda mängder av kärlek, lycka och svett här. Massvis av DM, synthpop och åttiotalshits. Vi inleder med en premiärlyssning av Sounds Of The Universe klockan 22-23.

BAR OF THE UNIVERSE
I gubbsynthbaren blir det en orgie i Depeche på alla tänkbara sätt. Sköna remixer, bortglömda albumspår och bootlegs. Dessutom finfin synth av den äldre skolan. Håll utkik efter lotter i DJ-båset i baren, för här kan du vinna den nya skivan i olika releaser. EMI har varit extra generösa den här gången.

80's har aldrig dresscode, men liknar du någån i Depeche Mode tillräckligt mycket belönas du med presenter från EMI".


DJs:
Håkan Lidbo DM Mashup
Leif Wademark [80's - 90's - TechNoir]
Pauli Sudra [80's - The Small Indoors]
DM-GIVEAWAYS FRÅN EMI & MUTE
 

RELEASE OF THE UNIVERSE

Var: Metro, Götgatan 93, (T) Skanstull
När: 18 april
Tid:
21-03
Åldersgräns:
18 år
Inträde:
100 kr (50 kr innan kl 22)
Medlemskap krävs:
Nej
Mer info: 
http://www.hairspray.nu 


Se 80´s hemsida för närmare information:
http://www.hairspray.nu

Mer info om Håkan Lidbo:
http://www.myspace.com/hakanlidbo1

Tech Noir 24/4 (STUREPLAN HERE WE CUM)

 


We <3 TN!

 

 

Vad? Stockholms största synthklubb är tillbaka, i nya lokaler! Vi hade alla trott att TN was no moar, men tydligen inte! Tre dansgolv finns i vanlig ordning, samt 4 barer. Stockholms synthare, nu invaderar vi Stureplan!

Var:
Mera, Lästmakargatan 6, (T) Östermalmstorg
Datum: 24 april
Tid: 22-03
Åldersgräns: 18 år 
Inträde: 100 kr
Medlemskap krävs:  Troligen inte.
Mer info: http://www.tech-noir.org


Be there!

 


Vi kan knappt bärga oss innan vi äntligen får dansa på bodygolvet igen!

Omdöme: Tinitus 11/4 (dag 2)




Då bara jag = Pandan var på Tinitus andra dagen ger jag en kort sammanfattning.

 

Typ av folk: En hel hög slitna och sönderpartad synthare med hår och smink lite överallt och åt alla håll och kanter. Mycket mindre folk än på fredagen.

 

Dansgolv/banden: På lördagen hade tyvärr Die Form ställt in med kort varsel, och då de var den dagens "stora" band var det många som var besvikna. Såg inte något band särskilt aktivt utan minglade hellre runt med vänner, men Klinik gjorde en riktigt bra spelning ljudmässigt, men scenshowen var... episkt jävla jättetråkig. Bara att säga som det är - body ska man inte SE, body man ska höra och dansa till.

 

Hångelfaktor: Rent objektivt? Den verkade inte så hög utanför mitt sällskap, men det är bara en gissning. Jag fick dock hångla hela natten, så väger man in det låg den väl på... medel? Det var inte TN, tyvärr. Som sagt, mer partillställning än nattklubbskänsla. Inte för att det gjorde något för mig!

 

Stämning: Trött. Precis som gårdagen, de som röjde röjde rejält - men många var rätt avslagna och tråkiga. Många gick hem tidigt, sista två timmarna var stället rätt avfolkat. Men då ska man ha i åtanke att portarna öppnade redan klockan 18 den dagen.

 

Plus: Mina vänner och bekanta som gjorde sitt bästa för att röja rejält och lyfta stämningen upp till taket. Mandarin/chili-xide som var kvällens vatten. (Ingen med lite vett i huvudet betalar för vatten i plastglas. Ingen.)

 

Minus: Dom tråkiga scenshowerna. Sista två timmarna när banden spelat klart och det var dansgolv krånglade dom med musiken HELA tiden. Den kunde tystna fem minuter mitt i en låt för att sedan byta, hände flera gånger. Musikvalet var väl... sådär, dessutom. Man hade hoppats och förväntat sig musik i samma stil som kvällens band - men icke. Mer synthpoppigt och tråkdansant.

 

Övrigt; Har ändå varit en av dom roligaste helgerna på länge, till 98% pga att mitt sällskap var partypepp och glada båda dagarna och gjorde det bästa av vad som erbjöds. Orka vara bitter (hallå, man får faktiskt vara bitter över en skitdåligt arrangerad festival :( /Katten) när man kan vara glad tänkte vi och dansade/hånglade oss igenom två nätter i rad. Gillart.

 

Det kanske var lika bra att detta var sista Tinitus. Åtminstone på Münchenbryggeriet. Note to you all: Boka inga festivaler där.




Omdöme: Tinitus 10/4 (dag 1)


Vad? Sista Tinitus, som är (var) en synthfestival.

 

Typ av folk: Synthare, synthare, synthare, mer synthare... några gothare också. Kanske några normisar. Men mest synthare. Episka mängder synthare och många var dessutom hur söta som helst  <3

 

Dansgolv/banden: En mycket party lineup fanns den kvällen. Rätt röjigt vid scenen när Combichrist spelade. Banden kändes rätt mediokra. Kom med något nytt i performanceväg, vetja! Suicide Commando och And One hade tydligen bytt plats i sista sekunden också pga problem med tekniken. Förvirrande, men skit händer. Suicide Commando tappade dock rätt mycket publik på det bytet i.o.m. att väldigt många gick efter And One.  Ett "vanligt" dansgolv fanns också, där de verkade spela mestadels bögig new wave. Inte oss emot...! And One spelade 3,5 bra låtar, dåligt. Lite besvikna.

 

Hångelfaktor:
Katten
: Katastrofalt låg. Folk var som fastklistrade vid sina partners och det randomhånglades inte så mycket. Vad i....?
Pandan: HÖG! Fick hångla jättemycket! (iofs med samma person hela tiden, meneeeh) Frasen "hur länge har ni varit tillsammans" användes dock frekvent, så jag ger Katten en poäng.

 

Stämning:
 
Katten: Ganska dålig. Folk verkade inte vara så pepp på att lära känna nytt folk, utan höll sig till sina små kretsar.Tråkigt.

Pandan: Bra, även fast lokalen gjorde det svårt att spontankrocka i människor man känner. Medelstämning, inte TN - men fortfarande helt ok. Folk gjorde det bästa de kunde  - och bra vänner höjer stämningen på det mesta. Få som dansade mellan banden, men de som gjorde det röjde desto mer.

 

Bar/garderob/toalett: Dyrt i baren, jäääävligt dyrt. Man fick drickat serverat i plastmuggar, vilket känns väldigt festival. Öl i plastmugg för 55 kronor - det gjorde ont i härtat. De tog 5 spänn för en mugg vatten. Dumt! Garderoben var ganska dyr (30 kr) men bra organiserad. Toaletterna var alldeles för få (4 st) men väldigt fräscha.

 

Plus: Musiken på det vanliga dansgolvet. Mycket synthare från hela Sverige samlade på samma ställe, kul nu när TN is no more. Att det var så många barer att man aldrig behövde köa för alkohol. Skönt att kunna gå upp en våning, sitta ner och prata/se band på avstånd när man behövde vila fötterna lite.

 

Minus: Typ... det mesta? Speciellt SS-vakterna. >:( En vän blev utslängd och fick sitt armband AVRIVET första kvällen med motiveringen "du kommer dricka och bli full sen."  Jävligt dålig stil, får dom ens göra så..? Ett avrivet armband är ändå mycket pengar som går förlorade då hon inte kunde gå på lördagen.) Folk verkade i allmänhet rätt griniga på vakterna.
Notis: Pandan såg knappt en enda vakt på hela kvällen,  de måste gömt sig för henne.

 

Övrigt: Kändes som en väldigt ogenomtänkt kväll. Var var partyt, liksom. Många av banden spelade på Arvikafestivalen -08 och det kändes som en slags trist återupplivning av den sommaren. Katten gick hem vid kl 00 av uttråkning och vägrar återvända till lördagens festivalkväll. Pandan hade mycket roligare men det är nog inte tack vare arrangemanget utan snarare vännerna. (Pandan älskar sina vänner, all kärlek åt er för att ni gjorde min kväll!)

 


Tinitus festival 2009 10-11/4

 


Det vansinnigt braiga aggrotechbandet
Suicide Commando spelar på Tinitus. Woho!

 

Det nämndes i det föregående inlägget att det blir Tinitus i helgen här i Stockholm. Woho! Mer info finns nedan:

Vad?
En årlig vårfestival (och den sista, snyft) som är stenhårt inriktat på aggrotech, powernoise, diverse body och annan hård aggressiv synth.

Lineup:

Fredag 10/4

20:00 Döpparna öppnas 
20:20 Noisuf-X
21:40 Tävlingsvinnaren TraKKtor spelar!
22:20 Combichrist
23:40 Suicide Commando
01:00 And One

Saturday 11/4

18:00 Dörrarna öppnas 
19:00 Portion Control
20:00 Northborne
21:00 Spectra Paris
22:00 Die Form
23:20 The Klinik

Festivalbuss till spektaklet finns om man inte bor i Stockholm. Vi spår en helfestlig helg med mycket aggro och massa galenskaper. Be there!

Var:
Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, (T) Mariatorget
Datum: 10-11 april
Tid: Fredag: 20-02 (ca), lördag 18-01 (ca) 
Åldersgräns: 18 år 
Inträde: 1-dagsbiljett 380 kr, 2-dags 600 kr, kan köpas på hemsidan
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.tinitus.com/

 


EBM/powernoisebandet Noisuf-X uppträder på Tinitus. Missa inte!

Vår, inget Alternight, Tinitus!


Bild från en av förra årets synthpicknickar. Foto: Micke Lundgren.


Nu på onsdag 8e april är det INGET Alternight. Tycker vi är synd, men livet går vidare.
I övrigt så är det äntligen vår, och vi ser fram emot vårens/sommarens synthpicknickar och parkhäng med goda vänner. Den här veckans stora grej är självklart Tinitus-festivalen på Münchenbryggeriet. Har du inte köpt biljett dit än? Gör!

Såhär ser spellistan ut, mer info om artisterna finns på Tinitus hemsida.


Friday 10/4
And one
Combichrist
Noisuf-X
Suicide Commando

Saturday 11/4
Die form
Northborne
Portion Control
Spectra Paris
The Klinik


Toppenhelg!

Omdöme (nåja): Bodytåget 4/4





Kommentar/omdöme: Jag (ze panda) festade utan min vapendragare Katten det här bodytåget då hon var iväg på viktigheter ute på landet (någonstans som inte är Stockholm = landet, right?).  Kan tyvärr inte lämna något omdöme om spelningarna då ingen i sällskapet hade något större intresse av att se dom utan hellre minglade runt och pratade.

Men musiken var, som alltid, bra. Ölen god men några kronor över smärtgränsen. Stället fullt av folk på bra humör! Det verkade som att dom flesta prioriterade Bodytåget framför 80s den här lördagen och det tror jag att alla gjorde helt rätt i. Nu laddar vi inför Tinitus!

Bodytåget 4/4

 

 

I helgen är det dags för ännu en vända av vårt älskade Bodytåget! Även om deras flyer är något av en besvikelse i designväg så hoppas vi på att kvällen inte blir det, för 8 kHz Mono och Guilt Tip spelar live!
Räkna dock inte med Katten på spektaklet, då hon ska vara viktig denna helg och resa till Växjö på riksmöte. Men Pandan kanske dyker upp... om ni har tur.

Vad? Stockholms enda bodyklubb Bodytåget har 2 liveband och 242% body i DJ-båset med residents-DJs samt DJ Geil.

Var: Sugar Bar, Kammakargatan 9, (T) Rådmansgatan
Datum:  4 april
Tid: 21.30-03
Åldersgräns: 18 år 
Inträde: 80 kr
Medlemskap krävs: Nej
Mer info: http://www.bodytaget.se/

 


8 kHz Mono


RSS 2.0