Omdöme: Tech Noir 24/4


Strippstången <3

Vad?
Stockholms största synthnattklubb hade re-premiär i den nya lokalen Mera, som ligger på en tvärgata till Stureplan.

Typ av folk: Ca 65% stureplansfolk och resten typiskt TN-folk, alternativa människor alltså. Inte alltför förvånande kanske med tanke på var TN befann sig den kvällen (alla vet att Stureplan är största nattklubbsmeckat i Stockholm och då är det bara trendiga krogar och klubbar där, som drar till sig brats, wannabebrats, kändisar och mediefolk). Trots att det häckade tonvis med stureplansfolk på TN så verkade de medvetna om vad som gäller på TN. >:) Hört vid toaletterna: "ööh, vad är det här för musik? Jävla skit. Ska vi gå eller?"

Dansgolv: 3 stycken fanns: Stora synthpopgolvet, bodygolvet (som hade en pytteliten scen med en strippstång, vilken var extremt populär ju högre promillehalten blev hos besökarna) och ett löjligt litet golv som i princip ingen noterade, såg mest ut som.. ja, en genomgång mellan barerna. Där spelade Syntax Errors crew blandad blippblopp. Tror vi. 

Hångelfaktor: Hög! Av någon anledning verkade det vara status bland stureplansfolket att bli upphånglad av en synthare, så de hånglade på. Det gjorde syntharna också, förstås.

Stämning: Över förväntan! Många hade trott att det skulle skava ordentligt när synthare och stureplanare skulle träffas, men det gick väldigt bra, faktiskt! Säga vad man vill om stureplanarna, men festa ville de! Även om deras partymetod är lite annorlunda från syntharnas. Väldans mycket bordsittande med drickan, kan de inte dricka och dansa samtidigt?

Bar/garderob/toalett: Tokdyrt i baren, vilket i och för sig inte förvånade någon. Bra service, dock var det dumt att de saknade flasköl. Flaskdrycker är jättebra när man dansar, nämligen. Cidern fanns i flaska men kostade 62 kronor. Angående drinkarna så beställde Pandan med vän 2 stycken. Då vännen är bartender upplyste han om att den första (en Piggelin) var helt felblandad. Den andra var en "extra stark 10:a Rosa pantern" och vad vi fick var i princip ren sprit med en doft av annat i. Kanske får vi skylla oss själva, men dom kunde ju ha tagit ett större glas för att få rätt proportioner..?

Två garderober fanns, som hade bra service.
Toaletterna var en smärre katastrof om man var tjej. Killarna hade fördelen att stå vid pissoarrännor, medan tjejerna fick dela på tre toaletter. Kön var ett faktum. Det brukar inte vara kö på alternativklubbar där det är mest alternativmänniskor, men stureplansbrudarna var extremt sega. Vafan? Sen fick tjejer ABSOLUT INTE vista på killtoan och killar ABSOLUT INTE vista på tjejtoan. Fanns vakter som stod vid toaletterna nästan hela kvällen enbart för att kontrollera det, och de var stenhårda. Repliken "Men hallå, vi ska ju knulla!" fick dock en kvinnlig toalettvakt att säga "Okejrå, bara det inte tar för lång tid. Kör på.". Logiken flödade och vi fick ett gott skratt.

Plus: Den goda stämningen. Gott om sittplatser. Häftiga detaljer på stället, såsom strippstången. 

Minus: Rökrutan som var på tok för liten. Toaletterna. Priserna i baren. 

Övrigt: Lokalerna var bra men extremt förvirrande, det kändes som om man gick i en labyrint. Katten och Pandan med sällskap på 9 pers kom fram till Mera runt kl 23 och ställde sig längst bak i kön. Efter ca 1 minut kom en dörrvakt och sa att vi skulle följa med, och då hamnade vi längst fram i kön. Vi vet inte riktigt varför, men jag antar att vi såg väldigt häftiga och TN ut så att vi bara var TVUNGNA att bli insläppta med en gång :') Stureplansmentaliteten, ni vet.


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag drack flasköl.

2009-04-25 @ 23:09:49
Postat av: Katten

På riktigt? Jag var till en bar och där hade de inte flasköl kvar :( dumt.

2009-04-25 @ 23:14:14
URL: http://sthlmpartypeople.blogg.se/
Postat av: hakushi

Var vi på samma ställe? 65% stureplansfolk? ingen flasköl? bara för att man inte har svarta kläder gör det en väl inte till "stureplansfolk". Själv drack jag flasköl hela kvällen.

2009-04-29 @ 21:36:43
Postat av: Staffan V

Jag drack också flasköl. De hade både Staropramen och Heineken på flaska i samtliga barer.

2009-05-10 @ 15:27:22
URL: http://blogg.interface1.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0