Omdöme: Bodyfest 6/6


Det var svett, bara överkroppar och mosh som utlovades, och infriades.
Här på Kommando XY's spelning.
Foto: Micke Lundgren


Vad? Bodytåget och EBM Jugend Stockholm hade slagit ihop sina skarpa skallar och arrangerat vårens sista bodyfest på Sugar Bar, som fick heta... Bodyfest 2009! Det skulle bjudas på liveband såsom Agent Side Grinder, Kommando XY och Frontal (D).


Typ av folk:  Mestadels bodysynthare, som det brukar vara på Bodytåget. Smygsynthare, gubbsynthare och gothare kunde också hittas. Glada människor, helt enkelt!

Dansgolv/scen:
Wow. Agent Side Grinder spelade först, Katten (det var bara Katten som var med denna kväll) förstod inte riktigt vad ASG sulle föreställa: mysbodysynth? Blev rätt konfunderad, men ASG var faktiskt bra, även om de inte var lika röjiga som...

Frontal! Tysk old school EBM, som var riktigt riktigt bra. I början var det lite halvdåligt drag bland publiken (värt att notera är att Sugar Bars scen är pytteliten och dansgolvet ungefär lika stort) men sen kom det igång riktigt bra! Bodymoshen var ett faktum och jag kunde räkna till kanske 10-12 som knuffades och skrattade och svettades. Men den riktiga bodymosh-grand finalen kom i samband med...

Kommando XY! Folk var förväntansfulla och de blev nog inte besvikna. Kommando XY (som innehåller hälften av Sturm  Café plus en till, dvs, sammanlagt 2 pers) levererade old school EBM på svenska med livetrummor (niec!) och musik som uppmanade en till att inte stå still. Någonstans här började de flesta i moshpiten ta av sig tröjorna och svettiga hudar halkade längs varann. Hur manligt/homoerotiskt som helst. Vi gillart!

Bodyfest hade ett "vanligt" dansgolv också, efter och under spelningarna. Jag har dock ingen koll på ifall det var någon aktivitet där. Men det var det säkert. Bra musik från DJ-båset i alla fall!

Hångelfaktor: Någonstans under havsnivån. Bodysynthare hånglar inte. BODYSYNTHARE HÅNGLAR INTE.

Stämning: Hur bra som helst! Folk var extra glada ikväll kändes det som, vilket inte direkt är negativt.

Bar/garderob/toalett: Man måste älska Sugar Bars bar: Bra drycker, humana priser och bra service.
Garderob fanns, dock obemannad. Stöldrisken är inte direkt överhängande när man går på synthklubbar, men lite nojig blir man. Men det finns nog inte direkt plats för en bemannad garderob, Sugar Bar/Hatam är litet som det är.
Toalettköer of DOOM. Det är smått förrädiskt att öl ska vara en poppis dryck bland bodysynthare. Man blir så kissnödig av öl, det är inte kul med toaköer då :(

Plus: Svett, massa män, glada ansikten, bra musik (som vanligt men äh), toppenbra liveband som hade bokats, massa folk som kom. De supertrevliga vakterna.

Minus: Toakön. Annars så finns det inte så mycket att gnälla på. 

Övrigt: En jävligt lyckad kväll, faktiskt. Det går ruskigt bra för Bodytåget, kan deras nya snygga flyers vara hemligheten bakom succén? Jag har liksom börjat samla på flyerserna, de är väldigt snygga. Glansiga och sånt där.

 


Kommando XY live.
Foto: Micke Lundgren


Kommentarer
Postat av: Lowe

Vi får väl bara bocka och tacka :)

Vi var mycket nöjda med kvällen och är glada att ni (du?) också hade en riktigt trevlig kväll.

Kunde vi göra något åt toaletterna skulle vi :€

2009-06-09 @ 23:37:13
URL: http://www.bodytaget.se
Postat av: Joakim

Två dansgolv? På Sugar bar? Samtidigt?! Hur i hela friden fick de in det?

2009-06-10 @ 15:13:07
URL: http://imported.blogg.se/
Postat av: lowe

Mja, det brukar bli ett "spontandansgolv" bredvid djbåset, men till nästa säsong ska vi ha fixat så ljudet går bort scenen/dansgolvet där :)

2009-06-11 @ 12:58:08
URL: http://www.bodytaget.se
Postat av: Stefan

Faktiskt fantastiskt fin kväll. Såg bara Kommando XY men de var ju helt lysande. Fint drag, bra folk och så Sugar Bars underbara personal som du skriver. Jag är väldigt nöjd :)

2009-06-13 @ 12:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0