Omdöme: Zombie Disco 22/5


Dansgolvet var ibland så packat att man fick slå sig fram. Bra musik dock <3

 

Vad? Stockholms nya gothklubb Zombie Disco hade premiär på H62! Eftersom både Katten och Pandan jobbade under kvällen så vet vi inte så bra vad gästerna tyckte om kvällen, men vi ger det ett försök!


Typ av folk: Massvis med gothare, såklart, säkert 70%. De stora håren dominerade H62 och lagren med strumpbyxor var många. Förutom gothare så fanns det några synthare, några indiepoppare och en del normisar som hade hört talas om Zombie Disco och var nyfikna på det här med goth. Hur kul som helst!

Dansgolv:
Ett dansgolv, där två DJs slogs om att få använda skivtallrikarna. Det spelades nästan uteslutande goth, postpunk, dödsrock och mörkvåg. Michael Jacksons klassiker "Thriller" spelades och det uppskattades REJÄLT bland folk.  En renodlad synthlåt i form av Covenant spelades vilket resulterade i ett skyndsamt bytande till goth. Dock så ÄLSKADE syntharna Covenant. Dansgolvet kändes mot slutet som en regnskog utan skog: Jäklar vad varmt det blev! Pust!

Hångelfaktor: Låg. Hånglar inte gothare? De som hånglade var uteslutande i princip par.

Stämning: Fantastisk! Det värmde goth i våra hjärtan när vi pratade med gästerna och såg vilket topphumör de var på. Alla var glada och dansade.

Bar/garderob/toalett: Baren hade humana priser och det handlades filtigt den kvällen. Absinth hade köpts in kvällen till ära och absinthhörnan var tydligen  väl använd, vilket glädjer oss.
Garderoben var bra och smidig vad vi kunde se.
Toaletterna var rätt få, vilket innebar kö. Spegel utanför toan, vilket är bra.

Plus: Musiken som passade perfekt in på klubbens profil. Stämningen bland besökarna. Vi som jobbade. H62's personal. Absinthhörnan. 

Minus: Växthuseffekten på dansgolvet. Musikvolymen som sänktes och sänktes under kvällen. Wtf? De farliga trapporna.

Övrigt:
En ovanligt lyckad premiärkväll måste vi ju säga. Vi hoppas att ni hade det kul!


Angående musiken så tycker Pandan att Zombie Disco MÅSTE vara lite mer öppen med vilken sorts musik som spelas. Mer synth måste få plats i spellistorna, gothscenen är trots allt väldigt liten i jämförelse med synthen i Stockholm - och för att hålla uppe besökarantalet måste man få med syntharna. Så är det bara.
(Katten kontrar med att det finns drösvis med synthklubbar i Stockholm redan men ingen gothklubb vilket många har skrikit efter. Vi får se vad SGS hittar på. Troligen blir det dock goth utan synth i framtiden. Vad tycker ni läsare?).

 

 


Stora hår vid baren.



Kvällens eminenta DJ's Oni och Istr!

 


Kommentarer
Postat av: deCarabas

Volymen sänktes inte alls under kvällen, såvitt jag märkte höjdes den precis som den brukar göra. Toaletterna på H62 ÄR små, och trånga, vilket är ett klart minus. I övrigt var lokalen riktigt bra. Mer bredd på musiken = bifall, men då utan att blanda in synth, av ovan nämnda anledning. Det finns gott om annan svartfolksvänlig musik att spela. Syntharna får väl FFS stå ut ;-)

2009-05-25 @ 18:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0