Vilka typer hänger på Stockholms alternativklubbar? (uppdaterad version)

Efter flera månaders extremt vetenskapliga fältstudier, noggranna anteckningar och analyser kan vi numera presentera den ultimata sammanfattande listan för "Vilka typer hänger på Stockholms alternativklubbar?"
Observera att den här listan är precis lika vetenskaplig som Påven.



Såhär seriös.


Bodysynthare
Bodysyntharna, som består ungefär till 70% av män, ser ut som att de precis kommit hem från ännu en hård dag på stålfabriken. De må vara nyduschade och rena, men deras utseende ger ändå intrycket av att de är lite svettiga, som att hela deras uppenbarelse är så manlig att svettporerna inte kan stå emot. För det är precis vad de är: Manliga. Eller, de vill verka det i alla fall. Undercut, stålhättekängor, combatbyxor, tanktop-linnen och svartsvartsvart är typiska attribut för en bodysynthare. En kvinnlig dito kan komma undan med kjol. Men annars så är kvinnor och män ytterst snarlika. Både männen och kvinnorna brukar vara sparsamt sminkade. När de inte dansar fram svett på Bodytåget lagom för att fylla en sjö, så kanske man kan se de i gymmet. Eller framför en TV-spelskonsol. Möjligen i en park görandes armhävningar. Äh, vafan, vad de än gör så måste det vara manligt och hårt.
Värt att notera är att bodysynthare aldrig hånglar. Någonsin. Ever. Jo, med sin partner. Är bodysynthare förhållandetypen?
Dricker: Starköl, Jäger
Lyssnar på: Front 242, KROPP, Kommando XY, Jäger 90, Spark!


Neosynthare
Färgglada uppenbarelser som svischar fram i roliga hår, svarta kläder med en enda accentfärg och extrema sminkningar. Rakade kreativa ögonbryn, killar som ser ut som tjejer och tjejer som ser ut som... tjejer! Plast i håret är ett plus, därför denna stil även kan kallas för currygoth. Neosynthare älskar att hångla, med allt och alla (som är tillräckligt smala, snygga och roliga förstås.) Vill du hångla tills läpparna går sönder? Umgås med neosynthare och se till att ha fem tuber Idominsalva hemma när helgen är över.
Dricker: Allt de kommer över. (förutom möjligen öl, öl är för manligt om man vill vara androgyn/kvinna)
Lyssnar på: Psyclon Nine, Combichrist, Grendel, Hocico, Feindflug


Messynthare
Om du tycker att neosyntharna ser mesiga ut, så kan vi informera om att messyntharna ÄR mesiga (verkligen? :')). De brukar häcka vid synthpopgolven och se ut att komma direkt från en new romantic-video från 1982. De är vanligtvis väldigt tystlåtna och smått... asociala. Vi vet inte varför, men så är det. Men om man lyckas prata med någon messynthare så kan man få en riktigt intelligent konversation: De tycker om att prata musik och de brukar inte vara så värst dräggfulla. Kan inte påstå att någon av oss känner en messynthare närmare, kanske får bli ett framtida projekt.
Dricker: Allt som är sött, speciellt drinkar
Lyssnar på: Visage, Duran Duran, Soft Cell, Bronski Beat, Human League


Gothare
Gotharna hänger alltid på TN, fast det inte är något gothgolv där så ofta nuförtiden. De hatar synth (påstår de, efter några öl blir de lika galna i bodygolvet som alla andra) men går till TN för att "alla" ändå är där. Gotharna går mest ut för att visa upp sig, köpa en dryg drink och inte prata med någon som inte är true nog. Dock kan gotharna snart gå till en alldeles egen klubb med enbart gothmusik, nämligen Zombie Disco! Vill ni gå på gothsafari, så är alltså Zombie Disco the place to go. Något som kännetecknar varje true gothare är att de vägrar erkänna att de ÄR gothare, "nej, jag är inte goth.. bah." Men kommer man förbi drygheten har man intelligenta samtal och goda vänner att se fram emot! Vi lovar.
Dricker: Öl, vin, drinkar
Lyssnar på: Alien Sex Fiend, Virgin Prunes, Bauhaus, Siouxsie and the Banshees, Specimen


Förnekare
Dessa typer är lite speciella, för de påstår sig älska synth över allt annat, men inte ser de ut som synthare. Ärligt talat så kan de mycket enkelt misstas för normisar. De kommer till klubbarna i t-shirt, jeans och neutrala looker överlag och verkar vara där mest och... spana. Ja, för inte verkar de festa. Sen gnäller de i helgons klubbforum om att de AVSKYR när folk kommer till t.ex. TN iklädda... jeans och t-shirt. Normisar är det värsta de vet och de tycker att sådana borde bannlysas. Vi anar noll självinsikt.
Dricker: Dyra saker, ty de oftast är äldre och har pengar
Lyssnar på: Det vill de inte säga, för de på tok för true för att ens namedroppa ett enda bandnamn :(


Gubbsynthare
Enligt dessa så är ingen musik tillverkad efter 1987 värd att lyssnas på. Som namnet antyder är det oftast män 30+ som tillhör denna grupp. Även IT-synthare förekommer bland dessa. Klär sig sällan i annat än kostym, ser ut att komma direkt från jobbet på kontoret. Hänger nästan uteslutande med andra gubbsynthare där de kan tävla i vem som avskyr ny synthmusik mest. Kan på fyllan dock råka dansa, och även skråla med, till VNV Nation. Om man har tur alltså. De är oftast hemskt tråkiga där de står i sina hörn med sina ölglas. Bör undvikas, såvida du inte vill ha en katastrofal partykväll.
Dricker: Öl och whiskey
Lyssnar på: Kraftwerk, Jean Michel Jarre, Depeche Mode (läs: Speak & Spell)


Vilka typer hittar man INTE?

Noisare
Vi vet inte riktigt var i livet det gick fel för dessa, men någonstans bestämde sig personen i fråga att inte gilla musik som mer än typ fem andra pers gillar. Bara för att. Om det finns någon som helst antydan till regelbunden rytm eller melodi i ett musikstycke så är det kommersiellt dravel, tycker Noisaren. Därmed är folk som lyssnar på sådan musik fårskallar, och Noisaren vägrar umgås bland dessa. Därför ser man inte honom/henne på alternativklubbar. De sitter antingen hemma eller på någon hemmafest med andra likasinnade och hatar omvärlden. Någon gång då och då går de på mystiska noise-spelningar i övergivna industrilokaler. Är egentligen en mjukis inombords som bara behöver en kram och lite bekräftelse.
Dricker: Smuggelöl- och sprit
Lyssnar på: Merzbow, Masonna, Government Alpha, Winterkälte, Vanvett (inte Whitehouse för det är för populärt bland pöbeln)

Kommentarer
Postat av: Sarah

Haha jag passar nog mest in på gubbsynthare ... fast ändå inte ... fast ... ehm ... Oo

2009-05-07 @ 15:07:37
URL: http://inallhonesty.blogg.se/
Postat av: Changrila

Lovely, och visst fan känns en av de där beskrivningarna lite som en beskrivning av sig själv :p

2009-05-11 @ 13:56:57
URL: http://changrila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0